'Zdrave' navike koje tu ustvari nisu

23.03.2014

Učili ste o mnogim zdravim navikama koje biste trebali njegovati, a ako ustrajni u njima možda si i ne radite uslugu, kao što ste dosad mislili.

Yahoo Shine piše o navodno 'zdravim' navikama koje to uopće nisu

Dezinfekcija ruku

Znate da je pranje ruku obavezna navika koju trebate provoditi, no ukoliko ste jedni od onih koji svako malo mažu ruke tekućinom za dezificiranje, radite sasvim pogrešnu stvar. Naime, antibakterijski gel će vam isušiti kožu, a nije ni učinkovit protiv želučanog virusa koji izaziva proljev i povraćanje.

Trbušnjaci

Mnoga istraživanja pokazala su kako oni mogu izazvati ozljede leđa, osobito donjeg dijela zbog snažnog pritiska na kralježnicu. Mogu oštetiti i zdjelicu te izazvati inkontinenciju. Stoga ne pretjerujte s ovom vrstom tjelovježbe.

Voćni napitci

Možda na boci piše 'prirodni voćni sok', no ustvari pijete sami šećer. Ipak, su bolji od gaziranih sokova, ali ukoliko doista želite pravi voćni sok bez dodatnih šećera bit će dovoljno da operete jabuku i pojedete je.

Dugo spavanje vikendom

Naravno da ćete odspavati koji sat dulje tijekom vikenda, no time itekako narušavate bioritam. U ponedjeljak ujutro samo ste umorni i neispavani, pa je zato najbolje da se držite uobičajenog ritma spavanja i pazite da uhvatite osam sati sna.

izvor: srednja.hr

loading...