Začin koji ubija stanice raka

hiv
...Primjerice, određene tvari poput kurkume mogu mijenjati proteine u stanicama raka debelog crijeva.

Rak debelog crijeva drugi je uzročnik smrti od raka u mnogim zemljama diljem svijeta. Predviđanja su da će biti krivac za više od 50 tisuća smrti samo u SAD-u u 2013. godini. Broj mrtvih se, pak, može i smanjiti jer se uzročnici raka debelog crijeva mogu spriječiti i bolest nije posljedica slučajnosti. Loš i stresan način života najčešći su uzroci pojave raka.

Ovi faktori rizika ne uključuju stereotipne medicinske navode o obiteljskoj genetici i to da ste stariji od 50 godina. Ljudi iz iste obitelji mogu imati slične gene, ali što je još važnije, mogu slično razmišljati i imati slične navike. Loši geni zapravo su češće posljedica toga da se u obitelji zadržava slično razmišljanje o zdravlju, hrani i prevenciji.

Ali, to što imate loše gene može se u potpunosti poništiti ako promijenite način razmišljanja. Kurkuma je začin koji može mijenjati proteine u stanicama raka debelog crijeva.

Zapravo, to što imate loše gene može se poništiti ako izmijenite način razmišljanja i pristup jelu. Primjerice, određene tvari poput kurkume mogu mijenjati proteine u stanicama raka debelog crijeva, prenosi net.hr.

Oni koji se bave alternativnim terapijama kažu kako starost nikako nije čimbenik rizika za razvoj raka. Važno je shvatiti da prirodne tvari poput kurkume mogu uništiti stanice raka u debelom crijevu. Kurkuma je postala predmet istraživanja na Sveučilištu Dalhouisie, Halifax u Kanadi. Željeli su ispitati kako uništava stanice raka debelog crijeva.

Rezultati su ih zapanjili. Kurkumin je uništio stanice raka debelog crijeva, a promatrali su tri vrste stanica p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 i p53 HT-29. Kurkumin je potaknuo samouništenje divlje stanice p53 HCT-116 i uništio p53 HT-29. Stručnjaci zato savjetuju da svakodnevno koristite kurkumu kao začin u spravljanju jela. Holistički pristup liječenju i prevenciji raka zahtijeva da se tijelo dovede u alkalno stanje u kojem bolest ne može napredovati. Industrijski obrađena hrana tu ne dolazi u obzir jer ona potiče kiselo stanje organizma.