Zabranit će se cigarete s okusom mentola, na udaru i slim cigarete

cigarete, pušenje, zdravlje, cigarete, zdravlje, pušači, pušenje, prestanak pušenja, simptomi, pušači, prestanak pušenja, pušenje, masovno pušenje, ovisnost, pušenje, cigarete
Prije svega se radi o fotografijama fizioloških posljedica pušenja - pokvareni zubi, crna pluća, udovi sa trombozom, koje bi po želji europskih ministara zdravstva trebale pokrivati 65% površine kutije cigareta i drugih duhanskih proizvoda. Europska komisija je isprva tražila čak 75% površine posvećeno upozorenju, ali su na kraju europski zastupnici prihvatili nešto manje rješenje, piše Deutsche Welle.

I cigarete s okusom mentola - ili nekim drugim nedužnim okusom više neće biti dozvoljene, ali je ipak dogovoreno "prijelazno razdoblje" koje će potrajati do 2022. Isto tako, želi se učiniti što je manje atraktivnima tanke, takozvane "slim" cigarete koje su osobito popularne kod ljepšeg spola.

Kod takozvanih e-cigareta se također mora upozoriti na opasnost, ali ipak nije prihvaćen prijedlog koji takve cigarete svrstava u lijekove, što znači da bi se pribor mogao kupovati samo u apotekama. Ministri zdravstva su upozorili zastupnike kako od pušenja godišnje u Europskoj uniji umire 700 tisuća ljudi i ove mjere su u prvom redu usmjerene mladima da niti ne "probaju" duhanske proizvode.