FOTO  Za lijep osmijeh i najnovije estetske tretmane u Kiseljak dolaze iz cijele Europe

Kiseljak, zubi

S obzirom na širok spektar ponude ali i veliko otvorenje kojemu su nazočila brojna eminentna imena iz svijeta dentalne medicine, Centar je na samom početku izazvao dosta velike reakcije. Cijeli projekt je prezentiran ka jedna pozitivna gospodarska priča koja je, kako su vlasnici tada kazali, „svjetlo dana" mogla ugledati u bilo kojem većem gradu u BiH ili susjednim državama, no oni su se odlučili za svoj Kiseljak. Tako je ova pozitivna priča u kratkom roku postala stvarnost, odnosno primjer da se i u mali mjestima velike investicije isplate te da, konkretno Kiseljak, zbog svog položaja i brojnih drugih pogodnosti potencijalnim investitorima i njihovi klijentima itekako ima što za ponuditi.

Godinu dana poslije, vidno umorniji ali jednako ambiciozan i glede posla pozitivan, Dalibor Kraljević glavni stomatolog DA Centra potvrdio nam je gore izrečene navode: „Puno radimo, imamo puno klijenata, svakome se posvećujemo maksimalno, ali rezultati koje postižemo nas ispunjavaju i daju veliku motivaciju, jer vjerujte nema većeg zadovoljstva nego kada klijent koji je cijeli život skrivao svoj osmijeh, po prvi put dobije savršene zube. Tada smijeh i suze radosnice naših klijenata redovito i nam uljepšaju dan. Svi mi živimo od novaca, ali ne treba zanemariti profesionalnu satisfakciju" kazao je Kraljević za artinfo, dodavši kako je stomatologija medicinska disciplina koja mnogo fizičkih napora iziskuje, posebno ako se date 100%.

„Naravno da smo posebno vezani za naše klijente iz Kiseljaka, oni su velikim dijelom zaslužni da smo uopće stvorili ime i naravno priča o uspjehu je krenula upravo odavde, kroz priče i pohvale naših sugrađana" nastavlja Kraljević i ponosno ističe da su u proteklih godinu dana imali klijente iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Osim njih imaju i dosta klijenata iz ostatka Europe pa čak i sa ostalih kontinenata koji su se, kako kaže, jako zadovoljni vratili svojim domovima.
Na naše pitanje o potencijalno dražim klijentima, Kraljević odgovara kako je to nemoguće razlučiti jer je  odnos između doktora i pacijenta malo osobnije prirode i pacijenti se uvijek vežu za svog doktora, tako da mu većina klijenata na kraju postaju dragi prijatelji. „ Možda bi mi bilo lakše odgovoriti koji rad mi je najdraži, jer imali smo mnogo "smile makeover-a" gdje smo pojedinim klijentima, iako su uvjeravani da je nemoguće, uradili idealne transformacije osmijeha i razlike su fascinantne, naravno u korist ljepote".

Opća stomatologija - Protetika - Ortodoncija - Oralna kirurgija - Implantologija - Pedodoncija - Estetski nekirurški tretmani lica ...dio su bogate ponude ovog Centra no ni u ovom dijelu naš sugovornik nije mogao izdvojiti neki od njih nego diplomatski odgovara kako sve radi se istom dozom ljubavi i entuzijazmom. „ Od prvog pregleda djeteta od godinu dana i savjeta roditeljima do kompliciranih i zahtjevnih restauracija odnosno „make-over"-a kompletnog osmijeha, kao i neoperativnih estetskih zahvata na licu" kazao nam je te ipak istaknuo jedan estetski zahvat koji posebno zagovara u zadnje vrijeme jer se kako kaže uvjerio u njegove čari.

Riječ je o tretmanu zvanom PRP (Platelet-Rich Plasma) gdje se iz klijentove krvi odvajaju faktori rasta koji potiču stvaranje novih stanica, te ubrizgavaju u mjesta gdje se želi obnoviti i pomladiti. Tretman se koristi uspješno i u borbi protiv ćelavosti za rast nove kose.
Ukoliko nekoga zanima ovaj tretman dosta informacija je već dostupno na internetu a Kraljević napominje da je kod ove, kao i svih drugih usluga diskrecija na prvom mjestu.

U daljnjem razgovoru, dotakli smo se teme predrasude, prisutne općenit u društvu pa tako i ovoj profesiji. „ Htio bih istaknuti, a pri tome ne mislim samo na naš Centar, kako bh. stomatologija zaista u određenim ordinacijama ne samo da parira, već nadmašuje standarde svjetske scene. Možda najveći problem i jesu predrasude prema državi nedavno proistekloj iz rata s jedne strane, a i zbog cijena kod nas koje su nekada po deset puta manje u odnosu na EU. Svaka metoda i svaki materijal korišten u našem Centru konkretno je iz palete najboljeg i najboljih u svijetu. Često klijentima, mada ih mnogo puta i ne zanima, naglasimo koji smo materijal ili metodu koristili i tražimo ih da pogledaju na internetu o čemu se radi kako bi smo stvorili povjerenje i sigurnost bez obzira na radove koji o tome svjedoče" poručio je doktor Kraljević za kraj te nam čak ustupio nekoliko fotografija radova koje objavljuje na svojoj stranici, Facebook-u i Instagram-u.
„Nužnost reklame pa i putem društvenih mreža i u ovom poslu je neminovna. Prati nas dosta svjetskih imena stomatologije, pa i profesora sa Harwarda", zaključio je.

Linkovi: http://da-kraljevic.ba/