Vodimo se njima, a zapravo su krive: zablude oko vježbanja koje usporavaju vaš napredak

Prije nego sljedeći put odete u teretanu, pročitajte ove zablude u koje možda vjerujete.

Prije kretanja u teretanu, svatko ima određene želje i rezultate koje želi postići. Netko želi smršaviti, drugi pojačati mišićnu masu, dok netko želi samo lagano i rekreativno održavati kondiciju.

No, nažalost postoji mnogo ustaljenih fitness zabluda u koje mnogi vjeruju, a koje su zapravo u potpunosti krive. U nastavku saznajte koje su to najčešće pogreške koje ljudi čine u gymu, a koje im usput štete zdravlju.
1. Kako biste ostali u formi, morate vježbati samo jednom ili dvaput tjedno

Ipak je taj broj nedovoljan kako bi pokazao određene rezultate. Minimalni broj odlaska u teretanu bi trebao biti tri puta na tjedan, iako je za najbolje rezultate svakodnevna aktivnost jedino rješenje.
2. Najbolje vrijeme za trening je jutro

Najbolje vrijeme je bilo koje vrijeme. Ako ste jutarnji tip, trenirajte ujutro. Ako ste veoma zaposleni tijekom dana, trenirajte u kasnijim satima. Nema nikakve razlike.
3. Dizanje utega i težina pretvara masnoću u mišiće

Treniranje s težinama, zapravo, pomaže izgradnji mišića, ali ne na način da ih pretvara iz masnoća. Ono što pomaže reduciranju nezdravog tkiva je zdrava i uravnotežena prehrana (povrće, proteini, zdrave masnoće, cjelovite žitarice).

4. Vježba je najbolji način gubitka kilograma

Kada je riječ o gubitku kilograma, najbolji je lijek promjena u prehrani. Ipak ne stoji bezveze statistika: rezultat čine 20% trening i 80% prehrana.
5. Trbušnjaci su prvi izbor u stvaranju mišićavog trbuha

Trbušnjaci jačaju mišiće trbuha, ali se ti mišići neće vidjeti dokle se god na trbuhu nalazi masno tkivo koje se ovom vježbom ne skida.
6. Potrebno je najmanje dva tjedna kako bi ispali iz forme

Najčešće se proces "propadanja" mišića događa već nakon tjedan dana neaktivnosti.
7. Trčanje maratona je idealno za dolazak u formu

Dovoljno je izdvojiti od pet do deset minuta na dan kako bi postigli zdrave i uspješne rezultate. Čak su neka istraživanja pokazala kako su kraće intenzivne aktivnosti bolje od onh duljih i konstantnih.

8. Sportska pića su najbolja za hidrataciju nakon treninga

Većina ih je sastavljena od šećera i vode, stoga stručnjaci preporučaju vodu sa proteinskim snackovima.
9. Tretiranje s utezima je za muškarce

Ovakav način treniranja nema nikakve veze sa spolom, već jača mišiće muškaraca i žena.

zivotistil.rtl.hr

11.01.2019 u 17:10