Vitamin B15 kao prevencija raka – najveći neprijatelj farmaceutske industrije

sjemenke

Ova supstanca sadrži cijanid koji se oslobađa u prisustvu stanica koje imaju rak te ga uništavaju bez oštećenja zdravog tkiva.  Trebalo bi uvijek iznova ponavljati o važnosti unosa vitamina, minerala, aminokiselina i enzima. Oni štite organizam od infekcija, degenerativnih bolesti, metaboličkih bolesti, autoimunih bolesti, starenja te donose dobro raspoloženje i dobru formu. Iako je vitamin B15 pronađen 1950., jedina istraživanja obavili su sovjetski znanstvenici koji su ga hvalili kao pravo čudo, no u SAD-u nikakvi podaci do sada nisu bila obavljeni, obzirom da je već desetljećima ovaj vitamin bio zabranjivan.

Međutim, kada se tijelo nađe pod redovitim udarom stresa iz okoline i društva, ono gubi svoju fiziološku i metaboličku ravnotežu te postaje ranjivo na gotovo sve bolesti. Farmaceutska je industrija pripremila lijekove koji dovode do još većeg kemijskog stresa te u konačnici samo ublažavaju simptome i daju iluziju oporavka, piše OnlineHolisticHealth.com.

Naravno, ovdje je riječ o lijekovima koji bi trebali biti zamjene pojedinim namirnicama iz prehrane. Tijelo u tom slučaju ne može doći do ravnoteže zbog očitog nedostatka važnih prehrambenih nutrijenata koje lijekovi ne mogu ponuditi.

Znanstvenici sada sumnjaju da je smanjenje DNA metilacije (ekspresije gena) povezano s rakom, kao i s drugim kroničnim bolestima. Tisuće biokemijskih procesa koji se odvijaju u našem tijelu ne bi bili mogući bez metilnog doprinosa.

Bez metilnog procesa zdravlje i regeneracija stanica ne bi bila moguća.
Nedavno objavljena studija u časopisu Experimental Biology and Medicine potvrđuje ulogu DNA metilacije u održavanju normalne stanične funkcije. "Promjene u metilacijskim uzorcima mogle bi doprinijeti nastanku raka", stoji u zaključku studije. Povećana masnoća u jetri, ciroza jetre i nastanak tumora povezani su s manjkom ovih vrijednih metilnih skupina.

Unatoč tim istraživanjima, FDA je zabranio vitamin B15 (pangamsku kiselinu) tvrdeći da dovodi do raka, premda se koristio u pokusnim tretmanima liječenja raka i to pod nazivom CEP-7055. U prehrani vitamin B-15 može se naći u pivskom kvascu, smeđoj riži, jetri, bučinim sjemenkama i sjemenkama sezama kao i u punom zrnu žitarica. Ova supstanca sadrži cijanid koji se oslobađa u prisustvu stanica koje imaju rak te ga uništavaju bez oštećenja zdravog tkiva.

CEP-7055 ima potencijal da spriječi rast tumora bez negativnih posljedica koje dolaze uz kemoterapiju", poručio je Jeffry Vaught čelnik Cephalona te dodaje: "U istraživanjima smo primijetili značajno antitumorno djelovanje bez tragova toksičnosti ili smrtnih slučajeva kod miševa".

CEP-7055 je dobio zeleno svjetlo za oralnu upotrebu kod pacijenata s prvim stadijem raka. No, istraživanja na lijeku CEP – 7055 obustavljena su 2006. zbog "nedostatka interesa". Tako je bar pojašnjeno u službenoj verziji, no ovdje je riječ o mogućem lijeku od raka koji farmaceutskoj industriji nije profitabilan.

Onkološki odijeli, radiologija, kao i bolnice koje profitiraju dugim liječenjem svojih pacijenata; mnogima bi zarade bile ugrožene. Jedan tretman kemoterapijom košta vrtoglavih 24 000 dolara, a ne treba zaboraviti ni milijune uložene u istraživačke odjele za pronalazak spasonosnog lijeka.

Farmaceutska se industrija i dalje se bori uvjeriti javnost kako je vitamin B-15 štetan, no samo je pitanje dana kada će se pangamska kiselina prepisivati kao lijek protiv bolesti znane kao epidemija modernog doba koja, prema statistici, napada svakog trećeg čovjeka na Zemlji