Varate se ako mislite da je ova hrana dijetalna!

 dijetalna hrana , debljanje, zabluda

Međutim, neke "dijetalne" namirnice u tijelu stvaraju zapravo posve suprotan učinak, odnosno debljaju. O dijetalnoj Coca-Coli i štetnim šećerima već se mnogo pisalo, no na ovom su popisu i neke namirnice koje će vas u najmanju ruku iznenaditi.

Voda s vitaminima

Voda je najzdravija ako je čista i priroda. I točka. Naime, sve ono što nam veseli makreting nudi pod vodom obogaćenom kojekakvim vitaminima, okusima ili bojilima zapravo nije baš korisno. Takve je napitke bolje preskočiti, iako će na sebi nositi oznaku o malo kalorija jer osim "malo kalorija" sadrže i umjetne zaslađivače koji su i štetniji od običnog šećera.

Voćni jogurt

Začuđujuće je nedijetalna kombinacija jogurta i "svježeg" voća. Kada ste na dijeti i mislite da možete pojesti beskonačno mnogo voćnih jogurta jer oni ne debljaju - varate se. Puni su šećera i kalorija, a "svježe voće" u njima zapravo je nerijetko kojekakav ekstrakt. Samostalno možete izmiksati običan jogurt, dodati mu malo meda i svježe voće po želji te uživati u domaćoj verziji voćnog jogurta.

Energetske pločice

Svatko tko drži do sebe i trenira zdrav duh u zdravom tijelu priuštit će si ponekad energetske pločice. Gotovo da je riječ o modi. I dok proizvođači takvih mamaca na omote lijepe oznake za "bogato vlaknima" ili "izvrstan izvor proteina", zasigurno neće nalijepiti krucijalnu istinu: "puno šećera". Želite li pojesti zaista zdrava vlakna ili proteine, pojedite malo sira ili najobičniju domaću jabuku!

Hrana s nula posto masti

Hrana bez masti? Zaboravite. Ako ste mislili da na hrani na kojoj stoji oznaka za nula posto masti postoji, varate se. Odnosno, ako i nema masti, ima more suvišnoga šećera za jači okus. Uostalom, tijelu je potrebna i mast.

Muesli

Ako ste mislili da muesli nije nimalo masan, u krivu ste. Obratite pažnju na tablicu prehrambenih vrijednosti koja se nalazi na poleđini pakiranja i na to sadrži li proizvod trans-masti i zaslađivače

Izvor: dnevno.hr