Užasno: Ako je korisnik igle bio zaražen, vjerojatnost da je zaražena i djevojčica je 100-postotna

igle, narkomani, djevojčica, igla, djevojčica, narkoman
...u Velikoj Gorici trebali bi stići za 15 dana, a rezultat je li djevojčica zaražena obitelj bi trebala dobiti za 3 mjeseca. Vremenski je to period kada liječnici mogu utvrditi je li dijete zaraženo, a kako potvrđuju neki od liječnika, ako je osoba koja je koristila iglu bila zaražena, vjerojatnost da je 1,5 godišnja djevojčica zaražena 100-postotna je.

Djevojčica redovito odlazi na kontrolu rane koja joj je previjena. Puna dva dana trebalo je svim nadležnim institucijama, od policije do Epidemiološkog zavoda pa i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića da reagiraju na ovaj slučaj. Naime, velikogorička policija još u utorak navečer, kada su roditelji došli prijaviti događaj s cijelom medicinskom dokumentacijom, nije željela preuzeti iglu poručujući roditeljima kako bi vjerojatno reagirali drugačije da su ih zvali u onom trenutku kojem su vidjeli osobu koja je koristili tu iglu.

'Plakala je i ona, plakala sam i ja'

Sporu reakciju iskazao je i pedijatrijski odjel Doma zdravlja Velike Gorice, njima je još u utorak oko 9:45 majka uputila prvi poziv. - Prvo što sam nazvala bio je Dom zdravlja u Velikoj Gorici. Plakala sam na telefon tražeći pedijatricu i moleći da mi objasne što da radim. Spajali su me s ordinacijom dr. Kovač, gdje mi se javila sestra koja je bila na zamjeni, ona mi je rekla, na moje pitanje što da radim i gdje da dijete vozim, da je najbolje da se javim svojoj pedijatrici koja je toga dana radila popodne - priča majka.

Dijete je odmah iz parka krenula voziti za Klaićevu. - Svoju kćer nisam mogla umiriti. Plakala je i ona, plakala sam i ja. Kako me panika sve više obuzimala, okrenula sam 112, njima sam vrištala u slušalicu. Kako nisam od šoka i straha bila sposobna voziti, molila sam ih da krenu i da se s njima sastanem na pola puta kako bi nas prebacili do Klaićeve. No, žena koja mi se javila rekla mi je da stanem sa strane, umirim sebe i dijete pa nastavim dalje - ispričala je majka. U Klaićevoj je dijete podvrgnuto svim testiranjima. Tek danas reagirao je gradonačelnik V. Gorice poručivši kako je grad spreman snositi troškove i apsolutno pomoći obitelji.

Pokrenuta istraga

Naime, tek na intervenciju gradonačelnika danas su na vrata obitelji pokucali inspektori velikogoričke policije tek sada tražeći od roditelja da im predaju injekciju na koje se dijete nabolo i sada se detaljno interesiraju za cijeli slučaj. Popodne su obitelj posjetili i iz DORH-a te je pokrenuta istraga. Roditelji maloljetne djevojčice morali su potpisati izjavu kako neće komunicirati s medijima.

Izvor: Vecernji.hr