Ustao iz mrtvih: Mladiću iz SAD-a riblje ulje spasilo život

Riblje ulje, spas
Drama za obitelj iz Kalifornije počela je u rujnu 2012. godine. Granta, tada 15-godišnjeg dječaka, udario je auto. Dobio je teške ozljede glave i pao je u komu. Liječnici su rekli da neće dočekati jutro. Preživio je, no mozak mu je bio previše oštećen. S vremenom se probudio iz kome, ali nije govorio.

- Liječnici su mi rekli da nas nikad neće moći prepoznati, da neće biti u stanju ni usredotočiti pogled na jednu točku - rekla je njegova majka.

Roditelji su se molili za još jedno čudno. Prijatelj im je predložio terapiju ribljim uljem. Grant je počeo dolaziti sebi i prisjećati se prošlosti, no pomaci su i dalje bili bolno spori. Povisili su dozu ribljeg ulja, a zatim se čudo počelo i događati. Već nakon dva dana intenzivnije terapije majku je usred noći probudio poziv.

- Bio je to on. Razgovarao je sa mnom sasvim suvislo. Nakon toga sam jedva zaspala, a ujutro sam se pitala je li me zaista zvao. Je li se poziv uistinu dogodio ili sam samo sanjala - bila je ushićena majka.

Već dva mjeseca nakon toga liječnici su Granta pustili iz bolnice. Trenutačno se polako vraća normalnom životu, a planira i skori povratak u školu. Liječnici imaju objašnjenje.

- Ako se u zidu od cigli naprave rupe, logično je da ćete ih popuniti s drugim ciglama. Isto je i s mozgom. Dajte mu omega-3 kiseline koje imaju ključnu ulogu u razvoju mozga. One su omogućile Grantovu mozgu da se oporavi na ovakav čudesan način - objasnio je liječnik Michael Lewistold.

Poslije nekoliko mjeseci Grant se vratio u bolnicu kako bi pozdravio osoblje. Dočekali su ga s divljenjem.

- On je naše čudo - rekle su medicinske sestre.

24sata.hr