Upozorenje ministarstva : 'Kraljevski med', sadrži nedozvoljene supstance!

kraljevski med, upozorenje, med, gripa, med, prirodni med, lažni med, med, lice, koža, zdrava i njegovana koža, med, kako prepoznati
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da se s tržišta povlači proizvod 'Kraljevski med', roka valjanosti veljača 2016., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba, jer je u tom proizvodu utvrđena prisutnost tadalafila.
Tadafil je inače aktivna tvar u lijekovima koji se izdaju samo uz liječnički nadzor, a koji nije dopušten u proizvodim odobrenim kao dodaci prehrani. Na taj je proizvod upozorio HR RASFF sustav koji je sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja obavijestio o nalazu tadalafila u koncentraciji 60,2 miligrama po kilogramu. HR RASFF sustav upozorava na ozbiljne rizike otkrivene u hrani ili hrani za životinje. pomaže njegovim državama članicama da brzo reagiraju na prijetnju zdravlju ljudi uzrokovanu hranom.

Prisutnost tadalafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani, ističu iz Ministarstva. 'Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su promjene u vidu ili potpuni gubitak vida, zvonjenje u ušima ili iznenadni gubitak sluha, bol u prsima, povraćanje, znojenje, gubitak daha, konvulzije, crvenilo lica, vrata ili prsa, glavobolja, proljev, bol u mišićima i prsima', navodi se u priopćenju. Zbog toga ova tvar može predstavljati rizik za zdravlje ljudi, naglasili su.
Po podacima Ministarstva, riječ je o proizvodu Kraljevski med - dodatak prehrani, LOT: 0105, pakiranom u šest AL-vrećica po 10 grama koji su upakirani u papirnatu kutiju, oznake roka valjanosti veljača 2016., godine proizvodnje 2013., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba.
Tvrtka Medivital pharm također je izvjestila potrošača da s tržišta povlači dodatak prehrani Kraljevski med, serijskog broja 0105, roka trajanja veljača 2016., 'zbog osnovane sumnje u zdravstvenu njegovu ispravnost, s obzirom da je uzorkovanjem utvrđena nedozvoljena supstanca lijeka'.
Iz tvrtke mole kupce da taj proizvod vrate na mjesto kupnje i da ga više ne konzumiraju.

Hina