Učestalo mokrenje: kako riješiti neugodan problem na prirodan način

Učestalo mokrenje znak je slabog mjehura koji nije u stanju normalno držati mokraću - evo koji su prirodni lijekovi za učestalo mokrenje

Slab mjehur može biti uzrokovan drugim stanjima poput Parkinsonove bolesti, dijabetesa, multiple skleroze ili bolesti bubrega. U drugim se slučajevima može povezati s lijekovima, operacijom ili porođajem. Međutim, za neke ljude, čini se da nema nikakvih temeljnih uzroka.

Prirodni lijekovi za učestalo mokrenje i slab mjehur
Jedna od najjednostavnijih metoda je promjena prehrambenih navika. To uključuje uklanjanje nekoliko poznatih nadražujućih namirnica iz prehrane i ograničavanje unosa tekućine.

Koje namirnice izbjegavati da biste riješili problem učestalog mokrenja?

alkohol
umjetni zaslađivači
kofein
čokolada
agrumi i sokovi
sok od brusnica
mliječni proizvodi
gazirana pića
začinjena hrana
šećer i med
rajčica
ocat
Kako sve to varira od osobe do osobe, može biti korisno održavati dnevnik koji sadrži pojedinosti o unosu hrane. Dnevnik može pomoći ljudima da otkriju koja namirnica uzrokuje najveće probleme.

Kontolirajte unos tekućine
Pijenje dovoljno vode je neophodno za zdravlje. Premalo vode može dovesti do koncentriranog urina, što može iritirati obloge mjehura. Previše tekućine može pogoršati simptome. Unos tekućine prije kreveta može pridonijeti mokrenju tijekom noći.

Rad iz 2016., objavljen u Research and Reports in Urology, preporučuje ograničavanje unosa tekućine na 6 do 8 čaša vode dnevno, te izbjegavanje tekućine 2 do 3 sata prije spavanja.

Promjene u stilu života
Prestanite pušiti - pušenje može pogoršati učestalo mokrenje. Kašalj koji se javlja kod nekih pušača može povećati i nekontrolirano 'curenje'.

Održavajte zdravu težinu - prekomjerna tjelesna težina može povećati pritisak na mišiće mjehura i zdjelice. Ostati unutar zdravog raspona težine može pomoći kod kontrole mjehura.

Bilje i dodaci prehrani
Gosha-jinki-gan: neka istraživanja pokazuju da ova mješavina od 10 tradicionalnih kineskih biljaka može pozitivno utjecati na kontrakciju mjehura
Ganoderma lucidum: biljni ekstrakt iz Istočne Azije koji pomaže muškarcima s problemima mokraćnog sustava
Capsaicin: ovaj prirodni lijek dolazi iz čili papričice. Neka istraživanja preporučuju ga kao učinkovit i jeftin tretman za preaktivan i vrlo osjetljiv mjehur
Ekstrakt sjemenki bundeva: korristan i kod noćne urinacije
Magnezijev hidroksid: poboljšava simptome urinarne inkontinencije
Vitamin D: studija iz 2010. godine pokazala je da su veće razine vitamina D povezane s manjim rizikom od poremećaja dna zdjelice, kao što je curenje mokraćnog mjehura kod žena

Tagovi: mokrenje
16.05.2018 u 12:34