FOTO  U povodu obilježavanja Europskog dana darivanja Memorijalni pohod Darijan Šarac

Vitez, susreti dijaliziranih i transplantiranih

...u Vitezu na Gradskom trgu u SUBOTU, 09.09.2017. u vremenu od 15.00 do 18.00 sati. EDDO se obilježava na temelju odluke Vijeća Europe a za centralnu manifestaciju ove godine je odabran grad Bern u Švicarskoj.

Naša Udruga, zajedno sa Hpd Vitez iz Viteza, tradicionalno, evo već po 6-i put organizira Memorijalni pohod „Darijan Šarac" u spomen na prerano preminulog dečka iz Čitluka koji je preminuo u 17 godini nakon transplantacije srca.

Ovaj naš pohod se podudario sa datumom obilježavanja EDDO te je to prava prilika da na taj dan budemo svi zajedno kako bi promovirali humanost, ljubav čovjeka prema čovjeku, naučili nešto o darivanju organa, potpisali donorsku karticu ili se uputili na 12 km dugi pohod od Viteza do Zaselje i na taj način promovirali zdrav način života.
Na trgu će članovi UDiT-a dijaliti promidžbene brošure i letke, te razgovarati sa građanima o važnosti donacije i transplantacije, a svima koji butu htjeli omogućit ćemo potpisivanje donorske kartice.

Kao i svake godine na pohodu će se okupiti veliki broj planinara a ove godine očekujemo i planinare IZ PD „BABIN ZUB" IZ KNJAŽEVCA SRBIJA na čelu sa mladom Sandrom Živković kojoj su prije tri-četiri godine transplantirana pluća, tako da ovaj pohod polako poprima obilježje Međunarodnog.