U koje doba dana smijete jesti, a da se ne udebljate?

dijeta

Omiljenih ugljikohidrata i masnoća, poput peciva, bijele tjestenine, sladoleda i maslaca ne morate se u potpunosti odreći ako ste na dijeti. Naime, postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje. Samo pripazite na to da ne ''zgriješite'' svaki dan.

Svaka dijeta podrazumijeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju.

Naime, najbolje vrijeme da jedete ugljikohidrate jest tijekom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije.

Želite li smršavjeti i održati željenu težinu, dobro je obroke jesti u određeno vrijeme dana. Doručak biste uvijek trebali jesti unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike 4 i pol sata poslije, a nekoliko sati nakon toga večeru. Radite li prevelike pauze između obroka, bit ćete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično. Saznajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane.

Izvor: zadovoljna.hr