Tri napitka od banane koja otapaju masne naslage

... dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rješava višak vode u tijelu i vlaknima koja ubrzavaju metabolizam, čineći, zajedno sa drugim otapalicama masti poput lana i spanaća, pravu invaziju na nepoželjne jastučiće.

Banana obiluje kalijumom koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma, a jedna banana sadrži čak 450 mg ovog elementa.

Osim toga, prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše tijelo, pa konzumirajući bananu prikrivamo lažne osjećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića koji su uzročnici masnih jastučića, dok su vlakna kojima banana obiluje ključna u ubrzavanju metabolizma.

Bananu koristimo u dijetalnim napitcima kao bazu kojoj dodajemo prirodne topilice masti poput lanenih sjemenki, bobičastog voća i spanaća koji, između ostalog, opskrbljuju naše tijelo svim potrebnim vitaminima i mineralima. Pa, da vidimo o kojim napitcima je riječ.

1. Banana napitak sa lanenim sjemenkama

Sastojci: 1 naranča, 1 banana, 2 kašičice surutke, 2 kašičice lanenih sjemenki

2. Banana sa bobičastim voćem

Sastojci: 1 banana, 1 kašičica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica), 1 kašičica meda, 1 kašičica đumbira, pola šoljice mlake vode

3. Banana napitak sa špinatom

Sastojci: 1 banana, 20 gr opranog svježeg špinata, pola šoljice light jogurta, trećina šoljice zobenih pahuljica, 1 kašičica meda

Priprema ovih napitaka ista je za sve vrste, samo je potrebno da sastojke ubacite u blender i izmiješate. Ove dijetalne, ali prije svega zdrave napitke, konzumirajte ujutro za doručak, jer tada tijelo najbolje apsorbuje i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne jastučiće nataložene oko struka, prenosi Kurir.