TOP 7 namirnica koje biste trebali jesti kada ste pijani, a čokoladu izbjegavajte

kokice, recept, alkohol, jelo, hrana, razlog, pakiranje , kokice
Poznati scenarij? Dobro društvo, dobar provod i popili ste previše...Zasigurno ste, osim opijenosti, nakon nekog vremena osjetili i jaku glad. Nije to ništa čudno, što više pijete sve ste gladniji. I pritome ćete najvjerojatnije imati veliku želju za nekom junk hranom, tvrde znanstvenici.

Ipak, koliko god to bilo teško, u takvim trenucima poželjno je paziti što jedete jer, tvrde stručnjaci, nije svejedno.

Ovo je hrana koju biste trebali jesti kada popijete previše...

1.Krekeri

Krekeri sadrže cjelovite žitarice napravljene od složenih ugljikohidrata koji pomažu apsorbirati alkohol i B vitamin koji se reducira kada pijete alkohol.

2 Tost sa cjelovitim žitaricama

Ako nemate krekere, tost sa cjelovitim žitaricama bit će dostojna zamjena. Ipak, nemojte na tost mazati maslac ili margarin jer sadrže mnogo masnoće koja teško pada na želudac.

3 Kokice iz mikrovalne

Ako ste popili previše ponekada vam se samo jede nešto slano. Kokice će tada biti odličan izbor jer nemaju toliko masnoće kao čips i imaju relativno malo kalorija.

4 Zobena kaša

Odličan izbor je lako probavljiva zobena kaša u malim porcijama. Možete dodati i sitno narezane jabuke.

5 Žitarice s mlijekom

Ako niste ljubitelj zobene kaše, žitarice s nemasnim mlijekom odličan su izbor jer također sadrže složene ugljikohidrate.

6 Riža

Obična, bijela riža riješit će vas gladi, ali nemojte je kombinirati s nekim težim jelima. Ostavite to za sutra kada mamurluk prođe.

7 Lagani puding od vanilije

U puding od vanilije stavite šaku žitarica, ali ako niste ljubitelj okusa vanilije ipak nemojte posegnuti za čokoladnim dok ste u alkoholiziranom stanju jer je čokolada jedna od 10 namirnica koje nikako ne biste trebali konzumirati pijani.

vecernji list