Top 3 vježbe za disanje

ljutnja, bolesti, stres, nesanica, stres, stresna kardiomiopatija, zavist, mržnja, ljutnja, tuga, strah, znakovi, stres, odmor, stres, uzroci stresa, simptomi stresa, Redovita tjelovježba, ljekovito bilje, prejedanje, vježbe, disanje, otklanja stres, automobili, stres, stres, simptomi stresa, jesenji stres, pravilno disanje, disanje, razina kortizola, kortizol, stres, istraživanje, riječi

1. Vježba disanja za uspavljivanje

Dr. Andrew Weil, liječnik školovan na Harvardu, veliki je zagovornik tehnike disanja 4-7-8 koja opušta mišiće i čisti misli, a temelji se na drevnoj indijskoj praksi. Ovom tehnikom postiže se da više kisika uđe u pluća a samim time i u cijelo tijelo, i tako ga opušta. Dr. Weil ovu tehniku preporučuje, ne samo pred spavanje, već i tijekom dana kada smo pod stresom.

Izdahnite u potpunosti zrak kroz usta uz glasno šištanje. Zatvorite usta, udišite tiho zrak kroz nos i u mislima brojite do četiri. Zadržite dah brojeći do sedam. Ponovo izdahnite u potpunosti zrak kroz usta uz glasno šištanje i neka to traje osam sekundi. Udahnite i ponovite ciklus tri puta za ukupno četiri udisaja.

2. Protiv stresa i za trenutno umirenje

Ravnoteža je vrlo bitna stvar, a ona započinje kroz disanje. Da biste započeli, udišite zrak brojeći do 4, a zatim izdiđite također brojeći do 4 - sve kroz nos, što će vas postupno umiriti. To činite dvije do tri minute, a nakon što ste izvježbali tehniku kroz nekoliko dana, možete povećati brojanje na udisaju i izdisaju do šest, što će omogućiti još dublje disanje.

3. Pomoć u mršavljenju

Stres često djeluje kao okidač gladi, odnosno tješenja kroz hranu, što se isto tako može riješiti putem disanja. Kod ove tehnike trebate udisati na nos brojeći do 4, a potom izdisati kroz usta koja su napućena kao da pijete kroz slamku brojeći do osam.

Druga hinduistička tehnika koja se savjetuje je udisanje na nos i izdisanje na usta brojeći do šest, a kod izdisanja treba izgovarati glas "hhhhh". Kod sljedećeg izdisaja "hhhh" proizvodite sa zatvorenim ustima te se tako izmijenjujte. Ovo će smanjiti glad i djelovati umirujuće.

Izvor: 24sata.hr