Tijelo trpi kad se vrijeme mijenja

menstruacija, trovanje, hrana, stomak, zdravlje tijekom blagdana, hrana i piće, haribo, bombon, proljev, jabukov ocat, zdravlje, pomoć, proljev, protiv proljeva, lijekovi, pms, simptomi, pms, bolovi, namirnice, pms, simptomi, Menstrualne tegobe , tijelo, temperatura zraka, hrana za jelo
Nakon zimskih neprilika, snijega i vrlo niskih temperatura, nestrpljivo čekamo proljeće i boje, koje će ono donjeti u naš život. Međutim, često se dogodi da nas kolebanje temperature upravo u ovom prelaznom periodu, prikuje za krevet, pišu Vijesti.me.

Nagli skokovi temperature sa visokih na niske i obrnuto, loše utiču na krvni pritisak, srce i cirkulaciju, što na kraju može dovesti do raznih tegoba poput nesanice, glavobolje i umora, koje prate osjećaji nervoze i razdražljivosti.

Pratite vremensku prognozu i pripremite tijelo na razlike u temperaturi

Kao što svakog jutra provjeravamo kakva je temperatura da bismo odlučili kako da se obučemo, trebali bi provjeriti najavljuju li drastične razlike temperature, kako bismo svoje tijelo eventualno prilagodili promjeni. Ukoliko ste meteoropata, već sa prvim simptomima glavobolje možete uzeti tabletu i riješiti problem.

Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji vid fizičke aktivnosti u trajanju od pola sata i više, učinit će tijelo otpornim na uticaje vremena. Još je bolje ako se ta fizička aktivnost odvija u prirodi. Aktivnosti u prirodi pomoći će i da se oslobodite stresa.

Raznolika ishrana, puna vitamina

Zdrava ishrana bogata voćem i povrćem, dobar je preduvjet za smanjen uticaj vremena na vaš organizam. Uz to, važno je i redovno i dovoljno piti vodu. Stručnjaci savjetuju da je potrebno unjeti od 2 do 3 litra vode, na dan.

Zamijenite kavu biljnim čajem

Biljni čajevi uticat će na vaš živčani sustav i potaknuti će vas da se opustite, što direktno utiče na osjećaje poput umora i razdražljivosti. Stoga u ovakvim danima, umjesto prve jutarnje kave, popijte čaj od nane.