Stručnjak otkriva najčešće greške koje mladenke rade prilikom odabira vjenčanice

mladenke, stručnjak, vjenčanje, vjenčanica

Randy Fenoli koji iza sebe ima 26 godina iskustva u industriji vjenčanja, tvrdi kako veliki broj mladenki uvijek iznova ponavlja ključnu pogrešku, a to je da 'ne postave jasnu granicu do koje idu kada je budžet u pitanju'.

'Kupnja vjenčanice uistinu je jedinstveno iskustvo. Ne znam za ni jedan drugi šoping u koji pozivamo ljude da nam daju svoje mišljenje o tako intimnoj stvari kao što je vjenčanica. Kada kupujete auto ili kuću, ne vodite sa sobom svekrvu, sestru i kolegicu s fakulteta', rekao je Randy Fenoli koji dizajnira vjenčanice za brend Silver Springs.

Osim odgovarajuće pratnje koja će mladenki dati podršku i iskreno mišljenje, Fenoli tvrdi kako je također potrebno da mladenka prije ulaska u trgovinu zna s koliko novaca raspolaže, odnosno koliko planira izdvojiti za vjenčanicu.

'Postavite osnovna pravila koja će znati i vaša pratnja. Trebaju znati da je vaš budžet 1000, a ne 10.000 dolara. Ako netko izvuče haljinu od 10.000 dolara, treba biti spreman dodati preostalih 9.000 dolara ili je niti ne izvlačiti', rekao je Fenoli koji se s takvim situacijama susretao svakodnevno.

Također je važno dati podršku mladenki u onome što se njoj sviđa, imati na umu njezine želje i vizije i ostati pozitivan.

'Ljudi trebaju znati da je čast i privilegija biti pozvan u šoping vjenčanice, pozvani su zato što je mladenki stalo do njih i zato što želi da budu dio tog iskustva. Oni su ondje da joj pomognu, a ne da ispune svoju viziju onog što oni žele vidjeti na njoj', dodaje Fenoli.

No, ni tu nije kraj pogreškama. Fenoli mladenkama sugerira da dobro promisle o stilu vjenčanja koje žele imati prije nego što dođu na isprobavanje vjenčanice. Bilo bi dobro znati gdje će se vjenčanje održati i u kojem godišnjem dobu, kao i promisliti o estetici i stilu cjelokupnog vjenčanja.

'Jednom kada suzite izbor na stil vjenčanja, bilo da je to boho, seksi, klasično ili moderno vjenčanja, dobit ćete jasniju ideju onoga što tražite', smatra Fenoli, koji tvrdi kako je u potragu za idealnom vjenčanicom najbolje krenuti šest do osam mjeseci prije vjenčanja.

Mladenke znaju ušetati u salon i reći - 'udajem se za mjesec dana'. U tom trenutku moraju odabrati vjenčanicu odmah, zbog čega gube puno širi spektar vjenčanica koje ne stižu probati', tvrdi Fenoli.

Izvor: tportal.hr