Što se događa ako pijete jabučni ocat uz svaki obrok

jabučni ocat, Polenski osip, tretman ekcema, reduciranje kolesterola, krvožilni sustav, pojačava osjećaj sitosti, beta-karoten, jabučna i octena kiselina, detoksikacija, novogodišnje čišćenje, jabučni ocat, kosa, jabučni ocat, zdravlje, jabučni ocat, zdravlje,  prirodni napitak, osvježava organizam, važni minerali, metabolizam, jabučni ocat, štiti od kardiovaskularnih bolesti, nezdrave bakterije, upala grla, mjerenje šećera u krvi, jabučni ocat, ocat, jabukov ocat, bijeli ocat, masne mrlje, omekšivač., pranje rublja, post, detoksikacija, detoksikaciji tijela, istine, jabučni ocat, internet kupovina, jabukov ocat, zdravlje
Sve to dobro zvuči, ali loša je vijest da puno ovih vjerovanja nije istinito. Pokazalo se da jabučni ocat ne sadrži nimalo ili vrlo malo vlakana, vitamina i minerala, a nije dokazano niti da stvarno liječi neke tegobe.
Ali jabučni ocat može pomoći kod apsorpcije više hranjivih tvari iz hrane i svejedno je popijete li ga ili ga pojedete kao začin u salati. Drugo, jabučni ocat može smanjiti šećer u krvi koji se podiže nakon jela, pa zbog toga smanjuje želju za slatkim.

Jabučni ocat ne smije se uzimati na prazan želudac

Jedna je studija pokazala da uzimanje jabučnog octa prije jela smanjuje glukozu u krvi kod pacijenata oboljelim od pre-dijabetesa, i to čak za pola. Na neke stvari ipak morate paziti ako pijete jabučni ocat. Nikako ga nemojte uzimati na prazan želudac. Ako to učinite, osjećat ćete se loše. Javit će se glad, ali ne na nimalo ugodan način, više će vam biti mučno.
Najbolje ga je popiti nakon jela kada još niste sasvim siti. Tada će vam pomoći smanjenju želje za hranom i spriječiti vas da posegnete za ostacima novogodišnje večere. Jabučni ocat također pomaže pri pražnjenju crijeva. Može vam služiti kao prirodni laksativ, djeluje vrlo polako i nježno, bez grčeva. Odlučite li se uzimati jabučni ocat, pijte ga na pravilan način. Jedino tako vam se neće dogoditi da vam sprži jednjak jače od žestokog pića. Žličicu pomiješajte u vodi i pijte na slamku, da što manje takne osjetila okusa.

magazin.hr