Što je prava istina o Schumacherovom zdravlju? Mediji donose kontradiktorne informacije, ovo su samo neke od njih!

Došlo je do napretka u procesu buđenja sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera. Istovremeno neki drugi mediji tvrde da je Schumacherovo stanje jako loše i da su liječnici to priopćili njegovoj obitelji.
Gazzetta tvrdi da su putem svojih izvora iz bolnice doznali da Schumacher diše samostalno, te da reagira na glasove obitelji i prijatelja.

Međutim, svega nekoliko sati nakon što je priča ugledala svjetlo dana, oglasila se i Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm s priopćenjem koje nalikuje mnogim prethodnima, i kojima je pokušavala zataškati bilo kakvo curenje vijesti.

"Michael je još uvijek u fazi buđenja. Situacija se nije promijenila. Sve medicinske informacije koje su objavljene, a nisu ih potvrdili liječnici ili Michaelov menadžment, ne smiju se smatrati valjanima", stoji u priopćenju.

Nakon toga britanski mediji su, pozivajući se na neimenovanog iskusnog njemačkog novinara, koji je dugo pratio karijeru šampiona Formule 1, tvrde da je situacija znatno lošija nego što su doktori do sada priznali.

"Obitelji je rečeno da samo čudo može povratiti Michaela. Znamo da je u jako lošem stanju, ali dok se obitelj ne oglasi službenim priopćenjem, ni mi ne smijemo ništa objaviti", izjavio je neimenovani njemački novinar.

Slično je potvrdio i drugi izvor, koji kaže da su doktori već rekli obitelji kako stoje stvari. "Čuda se ponekad dogfađaju, ali postoji jako malo nade da će se Schumacher izvući iz ovoga", rekao je taj izvor.

Podsjetimo, Schumacher je stradao na skijanju u francuskom zimovalištu Meribel 29. 12. 2014. kada je pri padu udario desnom strane glave u kamen.

Bio je podvrgnut dvjema operacijama te je stavljen u stanje inducirane kome. Proces buđenja je počeo krajem siječnja, a liječnici su više puta isticali da može trajati jako dugo.

portaloko.hr