Što donosi ispijanje dvije čaše tople vode dnevno?

10.01.2020

Dokazano je da pijenje tople vode na prazan želudac ima mnogobrojne pozitivne učinke na zdravlje. Voda je najvažnije piće za ljude i trebali biste piti barem osam čaša vode dnevno, s tim da bi vam prva i zadnja trebala biti topla voda za bolje zdravlje, piše msn.com.

Zaustavlja zatvore

Zatvori su česti problemi želuca koji nastaju zbog nedostatka vode, a pijenje tople vode zaustavit će nastanak zatvora i probavnih smetnji.

Pospješuje cirkulaciju krvi

Topla voda maknuti će iz vašeg sustava sve naslage masnoće. Također će izbaciti sve štetne i toksične tvari, čime ć se poboljšati cirkulacija krvi.

Pomaže u gubitku kilograma

Topla voda povisuje tjelesnu temperaturu i brzinu vašeg metabolizma, što dovodi do bržeg sagorijevanja kalorija i gubitka kilograma. Za još brže rezultate možete u toplu vodu staviti malo limunovog soka. Limun kontrolira glad, što znači da ćete manje jesti.

Zaustavlja prerano starenje

Štetne i toksične tvari u tijelu su zapravo uzrok bržeg starenje, a i zbog njih ste više skloni raznim bolestima i prehladama. Topla voda izbacuje štetne tvari iz tijela i oporavlja kožne stanice.

Bolje spavate

Pijenje tople vode prije spavanja smirit će vam živce i potpuno vas opustiti. Tako ćete lakše zaspati i bolje spavati, bez buđenja usred noći. Ujutro kada se probudite osjećat ćete se svježe i odmorno.

Smanjuje bolove

Topla voda smanjuje menstruacijske bolove i bolove u mišićima. Također smanjuje broj grčeva i pomaže s bolovima u želucu općenito.

Autor: Vecernji.ba
Tagovi: topla voda

loading...