Sredstva za sunčanje - veći faktor i cijena ne znače i veću zaštitu!

krema, sunčanje, sunčanje, oprez, ljeto, sunce, sunčanje, pogreška, ljeto, usne, sunčanje, ulje za sunčanje

Bolje trgovine naravno ulažu više u proizvode za sunčanje koji nude najveću razinu zaštite - najviše su orijentirani na proizvode za djecu. Utjecaj reklama je takav da kupci kupuju sve proizvode koji su im na izboru, uključujući i losione onih proizvođača koji imaju visoke fktore, ali ne štite kožu dovoljno.

Ptanje je je li uopće potrebno da kreme sa većim faktorom i koštaju više s obzirom na sadržaje takvih proizvoda? Drogerije naglašavaju da je to cijena proizvoda poznatih brendova, pa su kupci više usmjereni njima.

'Adekvatna krema za sunčanje treba biti dostupna svima'

U Velikoj Britaniji veći je broj oboljelih od melanoma, nego u 'sunčanoj' Australiji
Slučajevi raka kože rastu više od bilo kojih drugih oboljenja u Ujedinjenom Kraljevstvu kroz posljednjih 20 godina,a nažalost i broj umrlih od posljedica te bolesti. Čak je više oboljelih nego u Australiji. Upravo u Britaniji javlja se oko 10 300 slučajeva godišnje malignog melanoma.

Dermatolog Dr. Jonathan Bowling kaže da se svaka inicijativa da se dokaže beskorisnost prozvoda za sunčanje u širokom spektru, mora poticati jer će se na taj način spriječiti bespotrebno trošenje novaca, a i bar pokušati smanjiti broj oboljelih.

- Adekvatna krema za sunčanje treba biti dostupna svima i ne bi smjela koštati više samo zato što ima veliki faktor - dodao je dermatolog dr Nisith Sheth.

Razlika u cijeni = razlika u zaštiti

Justine Roberts, urednica portala za roditelje poptuno se slaže s time da bi se cijena proivoda namijenjenih za sunčanje, pogotovo kada su djeca u pitanju, terbala smanjiti.

Slučajevi raka kože rastu više od bilo kojih drugih oboljenja u Ujedinjenom Kraljevstvu kroz posljednjih 20 godina,a nažalost i broj umrlih od posljedica te bolesti.
Djeca definitvno trebaju najveću moguću zaštitu od sunca, a velike cijene proizvoda ne mogu svima pružiti istu mogućnost zaštite od štetnih utjecaja sunčevog zračenja, piše Daily Mail, a prenosi dalje.com.

Iako nam sunce još ne grije kako bi trebalo, potrebno je dobro se pripremiti za nejgove štetne učinke. Pritom je boje skloniti se u hlad, nego potrošiti velike cijene novca na proizvode sa većim faktorom koji ničim ne jamče veću sigurnost.

Prehrana koja pomaže u borbi protiv negativnih zračenja

Znanstvenici su odlučili potaknuti ljude da pojačaju obrambeni mehanizam svoga tijela kako bi se i samo moglo braniti od sunca. Naglasak je na prehrani, koju je osmislila Alyse Levine, no kako i sama autorica naglašava, to ne znači da smijete zaboraviti na kremu za sunčanje. Već i prije izlaganja suncu možete navedene namirnice pojačano koristiti u svakodnevnoj prehrani...

Omlet s povrćem
Pomiješajte jedno jaje s rajčicom, zelenim paprom, lukom i gljivama, listom sira te četvrtinom šalice salse.

Slasni jogurt
Šalicu voćne salate, po mogućnosti s lubenicom i breskvama, pomiješajte sa šalicom običnog jogurta.

Frape
Čašu lubenice, jogurta, jagoda miksajte s pola banane, žličicom meda i pola čaše zgnječenog leda.

Zašto se preporučuju?
Antioksidans likopen, crveni pigment koji se može naći u nekom voću i povrću, povećava za trećinu sposobnost kože da se samostalno zaštiti od sunca. Likopen, naime, upija slobodne radikale i pomaže u zaštiti stanica od oštećenja.

dalje.com