Spriječite pucanje i listanje noktiju

nokti, pucanje
Ali, u najvećem broju slučajeva to u stvari nije točno, već se uzrok problema sa noktima krije u nekom od ova četiri razloga. Ili u kombinaciji nekih od njih...

Nedostaje vam željeza

Ako slabo jedete meso, a tamnozeleno povrće izbjegavate, moguće je da vam nedostaje željeza. A ako je to slučaj, slabi nokti su vam najmanji problem... Ako niste spremni da promijenite način ishrane, uvedete crveno meso, povrće, mahunarke, posavjetujte se sa liječnikom i počnite da uzimate suplemente.

Nokte koristite kao "alat"

"Ako vam je sasvim prirodno da naljepnice sa novih proizvoda za šminku recimo, ili novog posuđa ‘sastružete' noktima, vaši nokti su dubinski oštećeni i listanje je samo posljedica toga", objašnjava za Pop Sugar dermatološkinja dr Deborah Jalimen.

Često stavljate gel lakove, ili "izlivate" nokte

Poslije samo dva ili tri puta stavljanja gela ili akrila, vaši prirodni nokti su praktično "gotovi". Tanki su i oslabljeni i kad konačno odustanete od umjetnih noktiju, biće vam potrebni "konjski živci" dok vam ti uništeni nokti ne izrastu sasvim... Uostalom, ništa što je umjetno ionako nije lijepo. Nemojte to raditi, njegujte svoje prirodne nokte i izvucite najbolje iz onoga što imate. Kakvi god da su vam nokti, sigurno su ljepši od plastičnih, prenosi Ljepota i zdravlje.

HMS