Smrtonosna zaraza se širi: Zaraženi u Švedskoj, Engleskoj i Danskoj

bakterija, epidemija, virus, bakterija, Njemačka, žene, bakterija, e.coli, Njemačka, bakterija, zdravlje, epidemija, bakterija, zaraza, grah, bakterija, virus, bakterija, lijek, e.coli, bakterija, zaraza, superbakterija, New Delhi, Britanski znanstvenici, e.coli
Oba pacijenta u Engleskoj su njemački državljani koji su se razboljeli tek nakon što su stigli u Ujedinjeno Kraljevstvo. Daily Mail javlja kako postoji sumnja da je zaražena i treća osoba, ali to za sada nije potvrđeno.

Sve 32 osobe koje su zaražene u Švedskoj i Danskoj su nedavno putovale u Njemačku, piše agencija DPA. Dužnosnici javnog zdravstva u Kopenhagenu priopćili su da je smrtonosna EHEC bakterija pronađena u kukumarima u dvije španjolske trgovine u tom gradu. Trgovcima je naređeno da odmah s polica povuku sve proizvode koji bi mogli biti izvor zaraze.

Švedska je svojim državljanima koji se trenutno nalaze u Njemačkoj savjetovala da poduzmu sve potrebne mjere predostrožnosti kako se ne bi zarazili esherichijom coli.

Podsjećamo, prvi slučajevi zaraze zabilježeni su u njemačkom gradu Hamburgu, gdje je do sada zabilježeno oko 300 slučajeva zaraze ovom opasnom bakterijom.