SKB Mostar sudjeluje u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma

gloukom

... ove godine obilježava od 12. do 18. ožujka 2017. godine. 

S ciljem da se što više podigne svijest kod ljudi o glaukomu, drugom najčešćem uzroku sljepoće u svijetu, u kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu), bit će omogućeno svima koji žele, bez narudžbe i uputnice, besplatan pregled i mjerenje očnog tlaka u srijedu, 15. ožujka 2017. godine od 9.00 do 13.00 sati. 

Glaukom ili kako se često naziva "povišen očni tlak" vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas. Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice. Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida.

''Čudesno je vidjeti svaki dan, zato ne dopustite da vas glaukom u tome spriječi'', slogan je Svjetskog tjedna glaukoma koji promovira i Sveučilišna klinička bolnica Mostar kroz svoje aktivnosti.

Izjave liječnika s Klinike za očne bolesti za sve medije bit će omogućene u srijedu 15. ožujka 2017. godine u 12.00 sati ispred kabineta za glaukom.