FOTO  SKB Mostar: Stručni sastanak o temi Bolesti rektuma i analne regije

SKB Mostar, sastanak

...Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održan je danas na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U izjavi za medije predsjednik Udruženja hirurga / Udruge kirurga FBiH doc. dr. sc. Zdrinko Brekalo je istaknuo da se na Stručnom sastanku razgovaralo o najnovijim dostignućima minimalnoinvazivne kirurgije, transanalne kirurgije, endoskopske kirur- gije te laserske kirurgije.

„Tema predstavlja izazov u svakodnevnom radu u kirurškoj praksi te je privukla pozor- nost brojnih eminentnih stručnjaka iz svih područja medicinske djelatnosti koji se bave bolestima rektuma i analne regije, počevši od bazičnih znanosti do dijagnostike i liječenja", istaknuo je docent Brekalo.

Sastanak je okupio medicinske stručnjake iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su u prvoj sesiji mogli pratiti predavanja: prof. dr. sc. Ines Mrakovčić s Medicinskog fakul- teta iz Rijeke, prof. dr. sc. Ante Kvesića i prof. dr. sc. Milenka Bevande iz SKB Mostar te predavanje prim. dr. sc. Brace Hajdarevića iz Kantonalne bolnice „ Dr. Safet Mujić".

U drugom dijelu Stručnog sastanka predavanja su održali: prof. dr. sc. Zoran Čala iz bolnice Sv. Duh Zagreb, prof. dr. sc. Zuvdija Kandić s Medicinskog fakulteta u Saraje- vu, zatim doc. dr. sc. Ivo Soldo iz bolnice Sv. Duh Zagreb potom prof. dr. sc. Zijah Ri- fatbegović iz Tuzle i doc. dr. sc. Zdrinko Brekalo iz SKB Mostar.

Nakon stručnog dijela programa održana je Skupština Udruge kirurga FBiH.