Sitnica zbog koje vas doktor ne poštuje, a život skraćuje za čak 14 godina

stomak, ravan trbuh, salo, muškarci, penis, zdravlje, salo, hrana, oprez, sitnica, doktor, debljina, debljanje, pretilost, salo, trbuh, masnoće u trbuhu, Šećerna bolest tipa 2, šećerna bolest, pretilost, hipoglikemija, hiperglikemija, pretilost, znanstvenici, pojačava osjećaj sitosti, gen, pretilost, dječje i tinejdžerske pretilosti, pretilost djece, tumor, tumori, nastanak tumora, pretilost
U istraživanju je sudjelovalo 238 ispitanika iz 14 medicinskih ustanova u Baltimoreu. Pacijenti i liječnici ispunjavali su upitnike u kojima su iznijeli svoje stavove i viđenja jedni drugih nakon zajedničkog susreta.

Rezultati su pokazali kako su liječnici iskazivali manje poštovanja prema pretilim pacijentima.

Osim toga, studija koja je objavjena u časopisu PLOS Medicine pokazala je da pretile osobe imaju povećan rizik za ranije umiranje od bolesti poput karcinoma, bolesti srca, moždanog udara, dijabetesa te bolesti bubrega i jetre.

U studiji su analizirani podaci 20 ranijih istraživanja provedenih u SAD-u, Švedskoj i Australiji. Znanstvenici su utvrdili kako se rizik od umiranja i obolijevanja od raznih bolesti povećava s porastom tjelesne težine.

Najčešći rizicu od bolesti srca, karcinomai i dijabetesa što životnu dob smanjuje između 6,5 do 13,7 godina.

Net.hr