Senzacionalno otkriće: Biljka koja ubija rak za samo 16 sati!

artemisinin, RAK
Kada se artimisinin konzumira sam, smanjuje 28 % ćelija raka dojki, a u kombinaciji sa gvožđem uspijeva da uništi rak u potpunosti.

Bitno je naglasiti da je artemisinin bezopasan za zdrave ćelije organizma.

Kineska medicina je toliko bogata, jer pored ove svrhe artemisinina, i pre nekoliko tisuća godina ga je koristila protiv malarije. Parazit malarije ne može opstati sa artemisininom, jer je bogat gvožđem.

"Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju ćelijskog kruga raka dojki i predstavlja kritičan put kojim artemisinin kontrolira rast produktivinih ćelija raka", kažu istraživanja laboratorija za rak Univerziteta u Kaliforniji.

Gvožđe se skuplja u kancerogenim ćelijama sa posebnim receptorima koje im pomažu u detaljenju ćelija. Normalne ćelije takođe imaju ove receptore, ali one kancerogene ih imaju u većim količinama i zato je dobro kombinirati gvožđe i artemisinin.

Kako piše portal aura.ba do sada je ovaj ekstrat bilo teško nabaviti po povoljnim cijenama, ali pošto je došlo do ekspanzije ove biljke moglo bi se očekivati da će i cijena biti dostupnija.