Saveznik ljepote: kurkuma briše bore, liječi akne i kožu čini blistavom

kurkuma, kurkuma
Kurkuma je jedan od najcjenjenijih začina na svijetu i najzastupljeniji začin u prehrani Indijaca. Ima jaka antioksidativna svojstva, a osim što je izuzetno zdrava, kurkuma odlično djeluje na kosu i kožu.

Usporava starenje kože, štiti je od slobodnih radikala, potiče zdravi tonus kože, ublažava ožiljke i strije. Također pomaže kod prhuti i sprječava ispadanje kose.

1. Briše znakove starenja

Kurkuma je intenzivne žute boje zbog pigmenta u kurkuminu koji pomaže tijelu sintetizirati antioksidanse koji štite stanice kože od slobodnih radikala i mogu usporiti pojavu znakova starenja na koži poput tamnih mrlja i bora.

2. Liječi akne

Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, kurkuma ubija bakterije koje izazivaku kane. Pomiješajte pola žličice kurkume sa dvije žličice sandalovine i malo mlijeka u pastu. Namažite lice i ostavite da se osuši. Isperite. ponovite to nekoliko puta tjedno.

3. Odličan piling

Kurkuma je odličan priordni pling. Pomiješajte jednu žličicu kurkume s malo mlijeka ili ružine vodice i istrljajte lice.

Kad kupujete kurkumu pobrinite se da bude čista i dobre kvalitete jer često možete naići na umjetno obojanu kurkumu koja će ostaviti žuti trag na koži.