Samo jedan sat proveden na ovaj način može vam ozbiljno ugroziti zdravlje

cigare, cigarete, pušenje, pušenje, automobil, pušenje, savjeti, prestanak pušenja, pušenje, Pušenje je porok, cigarete, Nikotin, ovisnost, cjepivo, pušenje, prestanak, prestanak pušenja, ovisnost, pušenje, fukara, nerazvijeni, cigarete, pušenje, zdravlje, jelo, stvari, Austrijanci, pušenje, pušenje, zabranjeno pušenje, masovno pušenje, loše navike, zdravlje, pušači, zdravlje, trputac, čaj, cigarete, Nikotin, ovisnost, pušenje, cigare, BIH, zabranjeno pušenje, pušenje, pušači, tipovi, istraživanje, zabrana pušenja, Federacija BIH, trošarine, više trošarine na duhanske proizvode , cigareta, istraživanje, bolest, MUP HNŽ, zabrana pušenja
Znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija dokazali su da su osobe koje su bile u automobilu s pušačem koji je za to vrijeme popušio tri cigarete imale veće količine kancerogenih elemenata i drugih toksina u urinu, piše Daily Mail.

Putnici nepušači imali su povišene razine butadiena, akrylonitrila, benzena i sredstava za metiliranje te etilen oksida.

'Upravo su te toksične kemikalije u cigaretama među najopasnijima za ljudsko zdravlje, one koje se povezuju s bolestima kao što su rak te bolesti srca i pluća', pojasnio je znanstvenik Neal Benowitz.

U istraživanju je sudjelovalo 14 nepušača koji su tijekom vožnje sjedili na suvozačevom mjestu. Pušači su popušili tri cigarete, a prozori su bili malo otvoreni.
Znanstvenici poručuju kako je ovo istraživanje dovoljno dobar dokaz da pušači ne koriste cigarete u automobilima, osobito ako voze djecu.

dnevnik.hr