Sami uklonite kurje oko

kurje oko, upalne reakcije kože, žulj, suhih grožđica
Neodgovarajuća obuća je čest uzrok nastanka kurjeg oka. Također, ako se kurje oko već pojavilo na stopalu, odabirom loše obuće javiće se bol koja nas primorava da djelujemo protiv kurjeg oka.

Ova bol je posljedica upalne reakcije kože i potkožnog tkiva, a nastaje slijedom događaja: Dio prsta se trlja o obuću, koža zadeblja, zadebljana koža se širi ka unutrašnjosti te nastaje žulj i na kraju, žulj se inficira te postaje kurje oko.

Na mjestu gdje je nastalo kurje oko, koža značajno postane deblja i tvrđa, a u nju se uvuče šiljasti čunj.

Ako niste pazili na odabir obuće, te ste već dobili kurje oko evo par načina kako da ga liječite:

Nakon što operete stopala, prepolovite jednu ili više suhih grožđica. Prerezanu stranu grožđice stavite izravno na bolno mjesto i zalijepite flaster preko kako se ne bi micala. Ponovite više puta, sve dok ne primijetite napredak. Kada kurje oko nestane.

Ujutro uzmite nekoliko kriški kruha i vinski ocat, te natopite dobro kruh. Navečer, kad se kruh pretvori u kašu, nanesite na bolno mjesto. Kurje oko bi trebalo nestati kroz par ponavljanja.

Uzmite jedan kolut luka, malo limunova soka i malo soli. Pomiješajte sok od limuna i sol, te stavite na luk koji ćete flasterom pričvrstiti na bolno mjesto. Učinite ovako otprilike 8 puta i vidjet ćete rezultate. Kurje oko će zajedno sa korijenom, bez poteškoća, ispasti.

Nipošto nemojte, pa čak ni pokušavati, ukloniti kurje oko oštrim predmetom. Takav postupak može dovesti samo do većih i nepotrebnih komplikacija. Na kraju, najbolji recept protiv kurjih očiju (preventivno djelovanje) jesu udobne cipele koje ne stišću.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl