Rituali za više energije: Jutro počinje glazbom i nostalgijom

energija, jutro, glazba, nostalgija, navike, jutro, debljanje
Dan započnite doručkom

Doručak je najvažniji obrok u danu, a njegovo preskakanje može uzrokovati niz zdravstvenih problema. Tijelu je za početak dana potrebno gorivo kako bi moglo normalno funkcionirati, a ako ga nema češće poseže za slatkišima što naglo podiže energiju, ali jednako je brzo spušta. To remeti razinu inzulina u krvi, izaziva probleme s tlakom i uzrokuje debljanje oko struka odnosno metabolički sindrom.

Redovito doručkovanje podiže raspoloženje, a izbjegavanje iscrpljuje i umara. Međutim, treba paziti što jedete. Preporučuje se u prvi obrok dana uključiti vlakna, a izbjegavati šećer, zasićene masti i kolesterol jer će naglo dići raspoloženje i jednako ga brzo spustiti, piše All Women Stalk.

Malo dobre glazbe čini čuda za raspoloženje

Glazba dokazano podiže raspoloženje stoga se preporučuje dan početi umirujućim melodijama. Ona djeluje izravno na mozak i podiže razinu dopamina, neurotransmitera zaslužnog za koncentraciju, opuštanje i osjećaj zadovoljstva.
Prisjetite se svega na čemu ste zahvalni

Osim dobre glazbe, raspoloženje će prije napornog dana podići i ako se prisjetite svega na čemu ste zahvalni. Bilo da je to obitelj, prijatelji ili dobar posao, to će probuditi stara sjećanja zbog kojih ćete se osjećati bolje.

Dobar trening za dobar početak dana

Vježbanjem prije posla izoštravaju se mentalne sposobnosti, a tijelo se priprema za lakše nošenje sa stresom. Zbog toga se poboljšava koncentracija, a samim time i pamćenje. Tjelovježba poboljšava raspoloženje i ublažava posljedice tjeskobe.

Izvor: 24sata.hr