Razvili cjepivo protiv ovisnosti od nikotina

cigare, cigarete, pušenje, pušenje, automobil, pušenje, savjeti, prestanak pušenja, pušenje, Pušenje je porok, cigarete, Nikotin, ovisnost, cjepivo, pušenje, prestanak, prestanak pušenja, ovisnost, pušenje, fukara, nerazvijeni, cigarete, pušenje, zdravlje, jelo, stvari, Austrijanci, pušenje, pušenje, zabranjeno pušenje, masovno pušenje, loše navike, zdravlje, pušači, zdravlje, trputac, čaj, cigarete, Nikotin, ovisnost, pušenje, cigare, BIH, zabranjeno pušenje, pušenje, pušači, tipovi, istraživanje, zabrana pušenja, Federacija BIH, trošarine, više trošarine na duhanske proizvode , cigareta, istraživanje, bolest, MUP HNŽ, zabrana pušenja
Cjepivo je djelovalo na labaratorijskim miševima, a očekuje se testiranje na ljudima.

Znanstvenici su u cjepivu spojili nikotinske antigene s molekulom jednog proteina. Testiranje vakcine na miševima prošlo je uspješno, javlja Anadolija.

Nakon što je supstanca ubrizgana u krvotok labaratorijskih miševa njihovi organizmi su počeli proizvoditi antitijela koja su ubijala čestice nikotina prije nego što bi one stigle do mozga.

Vodeći znanstvenik među istraživačima koji su razvili ovo cjepivo Kim Janda kazao je kako im je cilj bio u tijelu izazvati kontra reakciju tako da ono samo odbaci nikotin. Kazao je kako ne zna kada će početi testiranje cjepiva na ljudima. On smatra da će cjepivo djelovati i na druge ovisnosti.

Ukoliko bi cjepivo djelovalo, to bi pomoglo milijunima ljudi širom svijeta. Istraživanje je objavljeno u znanstvenom magazinu "Journal of Medicinal Chemistry".

AA