Provjerite da donje rublje ne nosite pogrešno cijeloga života

donje rublje, žene, muškarci, donje rublje, seksi donje rublje, halteri, žene, gaćice, donje rublje, najčešće greške, donji veš, rublje, žensko rublje, donje rublje, žena, dojnje rublje, savjeti, tipovi žena

Dr. Octavia Cannon, ginekologinja iz SAD-a, objasnila je kako žene ugrožavaju svoje zdravlje nepravilnim izborom donjeg rublja. Provjerite da i vi ne nosite pogrešno svoje gaćice!

Ova stručnjakinja naglašava kako je važno obratiti pažnju na ove stvari:

Izbjegavajte nositi tange

Iako ovaj model gaćica može dodatno zagrijati atmosferu u spavaćoj sobi, njihovo nošenje može biti štetno za zdravlje. Trakica koja dolazi u međunožje pogoduje širenju bakterija, uključujući i E. Coli, iz anusa u vaginu, piše 24sata.hr.

Ako ih se ne želite odreći tijekom dana, barem ih skidajte noću i dopustite tijelu da diše.

Birajte pamučne gaćice

Pamučno donje rublje je prozračnije od ostalih materijala - sintetike, svile, čipke... To je razlog zašto je kod nošenja pamučnih gaćica rizik od infekcije manji.

Mijenjajte rublje nakon vježbanja

Kada vježbate se jako oznojite, a mokro je i vaše intimno područje pa tako i gaće koje imate na sebi. Bakterije vole takva topla, vlažna i tamna područja pa je šansa od dobivanja infekcije povećana. Zato, nakon vježbanja obucite drugo donje rublje.

Koristite deterdžent bez mirisa

Iako je lijepo oprati rublje pa na njemu ostane fini miris deterdženta, pametnije je donje rublje prati u prašku koji nema miris. Isto se odnosi i na omekšivače tkanine.

Proizvodi koji u sebi imaju mirise mogu iritirati intimno područje.

Pazite na veličinu rublja

Ne pokušavajte se ugurati u premalene gaćice.

- Ako vaše gaćice ostavljaju tragove na koži, dovodite se u situaciju da dobijete vaginalnu infekciju i osip - objašnjava dr. Cannon.

Nikada ne nosite prljavo rublje

Iako nije jasno da to zaista ljudima pada na pamet, postoje oni koji u nedostatku čistog veša posegnu za prljavim. Radije hodajte bez gaćica nego da na sebe navučete prljave, želite li živjeti sigurniji od infekcija, prenosi foxnews.com.

Dobro je spavati gol, bez gaćica

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne zaklade za spavanje svaki treći čovjek spava gol, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih što spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i potiče osjećaj sreće.

To rezultira snižavanjem krvnog tlaka, jača imunitet i smanjuje osjećaj tjeskobe. Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitetu spavanja, piše Men's Fitness.

Temperatura tijela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci vjeruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermija.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobivanja kožnih bolesti. Naime, tijekom cijelog dana prekrivena je odjećom i obućom ispod koje se često znoji, a i kemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.