Proizvodi od marihuane koji olakšavaju menstrualne tegobe

trgovina drogom, marihuana, skunka, Kanabis, Inicijativu za referendum, uživanje marihuane, marihuana, Kanabis, marihuana, Dan kanabisa, marihuana, uzgajalište trave, indijska konoplja, marihuana, ljekovitost
Kraljica Viktorija navodno je koristila marihuanu na mjesečnoj bazi upravo iz ovih razloga.

Poznato je da se marihuana koristi u medicinske svrhe već odavno a FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) odobrila je neke proizvode od kanabisa za korištenje. Naprimjer, lijek Epidolex koji je napravljen na bazi ulja od marihuane, koristi se u liječenju epilepsije kod djece. New Jersey bi uskoro trebao usvojiti zakon kojim bi se marihuana koristila u svrhu liječenja menstrualnih grčeva, piše Klix.

Američka glumica Whoopi Goldberg (Caryn Elaine Johnson) sa sauradnicima kreira proizvode koji su namijenjeni upravo za liječenje menstrualnih tegoba. Proizvodi još nisu dobili dozvolu FDA.

1. Tamponi od marihuane

Riječ je o čepićima koji navodno pomažu u menstrualnim bolovima. Proizvođači tvrde kako čepić maksimalno opušta mišiće i rješava boli bez posljedica i osjećaja "napušenosti".

2. Kapi Mood Magic

Stavljaju se u vodu ili čaj, te uklanjuju simptome PMS-a, nadustost i grčeve..

3. Štapići od meda High Times

Imaju manju količinu marihuane, ali su snažnija verzija kemikalije, te djeluje više na mozak. Njih najviše koristi i promovira Susannah Grossman, vlasnica tvrtke. Koriste se uz čaj od kamilice.

4. Flasteri Mary's Medicinals 

Stavljaju se na kožu i olakšavaju bol u mišićima. Proizvode se u dozama od 10 i 20 miligrama.

5. Ulje Empower

Olakšava hkroničnu bol u bilo kojem dijelu tijela i nema psihoaktivne efekte. Ova tvrtka proizvodi i soli za kupke.