Pročitajte zašto je dobro popiti čašicu rakije svaki dan

rakija, Daniela Škegro, rakija, zdravlje

Vjerojatno ste svi već dobro čuli kako je od davnina rakija poznata kao narodni lijek koji liječi sve bolesti, pogotovo bolesti želuca – uz samo jednu čašicu domaće rakije probavni trakt dolazi u normalu.

Rakija ima mnogo dobrih svojstava pa ne samo da možemo uživati pijući je, već umjerena konzumacija rakije ima blagotvorne učinke na zdravlje.

Za početak, velik plus za rakiju je to što ne deblja i, što je najbolje, smanjuje kolesterol u krvi, a samo jedna čašica rakije liječi upalu unutrašnjeg zida krvnih žila.

Ako imate usporen metabolizam i teže razlaganje, ovo je vaš signalni poziv za rakiju. Uz sve to, rakija u umjerenom konzumiranju pomaže kod problema sa stresom – ona djeluje na živčani sustav i zato vas može opustiti.

Ako ste još skeptični oko rakije, ovo će vas možda zainteresirati. Ovo piće vam može pomoći da duže budete mladi. Naime, antioksidansi u rakiji bore se protiv radikala koji su uzrok starenja.

Osim što smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara i prehlada, dobro je biti oprezan s alkoholom jer u većim količinama je štetan kao i svaka druga stvar u kojoj se pretjeruje.

Bitno je imati umjerenost u svemu jer sve što ima dobre strane, može imati i kobne posljedice.