Prirodni preparati za piling stopala

njega stopala, stopala, piling, zdrava i njegovana koža, masaža, sportska masaža,  masaža vlasišta , stopala

Vrijeme je da izvadite sandale i otvorenu obuću iz ormara, ali vas opterećuju suha i ispucala stopala? Redovitom njegom i brigom to možete izbjeći, odnosno spriječiti. Stopala su zimi stalno u čarapama i zatvorenoj, možda i nekvalitetnoj obući, pri čemu se znoje što dovodi do pucanja kože, a smanjeni unos tekućine u organizam, dijabetes i drugi zdravstveni problemi dodatno pridonose suhoći. Preko zime često ih zanemarujemo i ne njegujemo dovoljno, no radi prevencije bilo bi dobro da tokom cijele godine ravnomjerno brinemo o njima. Održavajte ih čistima i suhima, a primjetite li suhoću ili ispucalost odmah reagirajte. Piling smjese idealne su za održavanje kože na cijelom tijelu, odstrajnjuju mrtve stanice sa kože kako bi se mogle razvijati nove i zdrave stanice, te omogućuju disanje kože i hidrataciju, a ako su od prirodnih sastojaka dodatno će nahraniti i ako je potrebno izliječiti kožu. Nemojte čekati ljetne dane, pružajte im njegu redovito i sa odgovarajućim zdravim i prirodnim sastojcima, a samo ukoliko imate ozbiljnijih zdravstvenih problema posavjetujte se sa dermatologom ili pedikerom kako bi na pravilan i brz način došli do zdrave i njegovane kože na svojim stopalima.

Piling stopala napravite na prirodan način

Za lijepa i njegovana stopala nije uvijek nužan posjet pedikeru i izdvajanje velikih svota novca, potrudite se i sami pripremite prirodni piling. Dovoljno je 20 minuta dnevno posvetiti stopalima, a ona će vam zahvaliti lijepim i svježim izgledom. Za početak pripemite toplu kupku u koju možete dodati morsku sol i ljekovita eterična ulja, topla kupka pokrenuti će cirkulaciju u nogama, opustiti i omekšati kožu. Držite noge tako u vodi 10-tak minuta. Nakon toga napravite piling smjesom koju ste prethodno pripremili. Piling smjese mogu biti od različitih prirodnih sastojaka, pa primjerice možete napraviti smjesu od maslinovog ulja i morske soli, zatim od jagoda i krupnog šećera u koju možete umiješati i eterična ulja koja će koži vratiti mekoću i elastičnost. Piling možete napraviti i pomiješate li kukuruzno brašno sa mlijeko i morskom soli.

Masirajte tako pilingom stopala 5-10 minuta i nikako na kraju nemojte zaboraviti nanjeti lonsion ili kremu kako bi koža ostala mekana, zdrava i hidratizirana.