PREPUSTITE ZDRAVLJE VAŠEGA DJETETA U SIGURNE RUKE POLIKLINIKE VITALIS

Poliklinika Vitalis
U poliklinici kao polazni pregled možete obaviti pregled općeg pedijatra. Bilo da se radi o običnoj prehladi, povišenoj temperaturi, problemima s disanjem (bronhitis, astma...) tim Poliklinike Vitalis stoji svaki dan na raspolaganju za preglede i konzultcije.

Jedna od rijetkih ustanova koja se bavi problemima dječje gastroenterologije. Da li Vaše dijete ima problema sa stomakom? Probleme sa probavom?
Tada se trebate naručiti na pregled pedijatra-gastroenterologa. U poliklinici se možete naručiti kod dr. Tea Tomića, liječnika sa dugogodišnjim iskustvom.
Poliklinika Vitalis nudi opći pregled, ultrazvučni pregled stomaka, te laboratorijske analize.
Također jedina ustanova koja radi gastroskopiju i kolonoskopiju, koju je moguće izvesti i u sedaciji (uspavljivanje), tako da Vaši najmiliji neće osjetiti nikakvu neugodnost.

Misija ili zadaća pedijatra kardiologa je brinuti o stanju srca djeteta u kojeg je opći pedijatar ili liječnik obiteljske medicine smatrao potrebnim provjeriti.
Pregled srca djeteta čini klinički pregled, elektrokardiogram i ehokardiogram (pregled srca ultrazvukom). Dodatne, nadopunjujuće neinvazivne pretrage su radiološki pregled grudnih organa, kontinuirano 24 satno snimanje EKG-a po Holteru, kontinuirano 24 satno mjerenje sistemnog tlaka, test ortostatskog opterećenja, ergometrijski test ili procjena rada srca pri zadanom tjelesnom opterećenju.
Opći i česti znaci mogućeg poremećaja rada srca su : slabije napredovanje u tjelesnoj težini, umaranje i zaduha pri najmanjem naporu, bol u prsištu, teškoće disanja s uvlačenjem prsnog koša, pojačano znojenje, plava boja kože.
Slušanjem čujan šum nad srcem ili čujan nepravilan ritam srca mogu upućivati na prirođenu grešku u građi srca.

Neuropedijatrijski pregled specifičan je pregled u dječjoj dobi, a obavlja ga neuropedijatar - pedijatar sa dodatnom specijalizacijom iz užeg područja dječje neurologije.
Neuropedijatrijski pregled obuhvaća:
1) neurorazvojni pregled
2) neurološki pregled

1) Neurorazvojni pregled je potreban djeci koja imaju neurorizične faktore.
To su prijevremeno rođena djeca - nedonoščad, djeca rođena sa malom porođajnom težinom , djeca koja su za vrijeme poroda "ostala bez kisika" ili imala "krvarenje u mozak", djeca sa niskom ocjenom APGAR , djeca koja su imala žuticu kod poroda, infekcije, apnoje-prestanak disanja, konvulzije, ili bilo koju drugu komplikaciju prije poroda i oko poroda.

2) Neurološki pregled je potreban djeci kod koje su se javile neurološke bolesti u dječjoj dobi, a to su:
• febrilne konvulzije
• epilepsija
• glavobolja
• sinkopa, kolaps/nagla nesvjestica
• i drugi problemi vezani uz neurološki sistem djeteta


Sve ove pretrage i preglede možete naći na jednom mjestu, u Poliklinici Vitalis u Mostaru (Mepas Mall 6. kat)
Za dodatne informacije nazovite na broj 036/310-210
https://www.poliklinikavitalis.com/pedijatrija