Prehlada vreba i usred ljeta, a nerijetko traje duže od običnih

kašalj, lijek, prehlada, ljeto, zdravlje, napitak, lijek, kašalj, kašalj, lijek, repa, kašalj, lijek, djeca, kašalj, sirup protiv kašlja, kašalj, liječi kašalj, kašalj, veliki kašalj, liječi kašalj, lijek, kašalj, veliki kašalj, kronični kašalj, najbolja rješenja, kašalj, liječi kašalj, kronični kašalj, kašalj, bolesti, prehlade, sinusi, alergija
Iako ste za sunčanih dana puni energije, kao grom iz vedra neba može vas pogoditi prehlada. Pod povećanim ste rizikom ako putujete zrakoplovom ili boravite u klimatiziranim prostorima jer zrak koji kruži prostorom isušuje sluznicu nosa, što otvara vrata virusima. Poticaj je i promjenjivo vrijeme jer iako je hladnije, ljudi su lagano odjeveni i ne obaziru se na pljuskove, prenosi 24sata.hr.

- Ljetne prehlade su lukave, traju dulje, a šanse da se vrate su veće - tvrdi dr. Bruce Hirsch, specijalist za zarazne bolesti u klinici u Manhassetu.

Ljetne su prehlade gore od zimskih jer se rhino-, corona- i virusima parainfluence, koji u zimskim mjesecima uzrokuju infekcije gornjih dišnih puteva, ljeti pridružuje i neugodan enterovirus. On se širi zrakom.

Uz upalu grla, osip te simptome prehlade poput glavobolje, kašlja i temperature, može uzrokovati i diareju. Spriječite ljetne prehlade redovitim pranjem ruku. Na put ponesite maramice za dezinfekciju. Jedite namirnice bogate vitaminima, pijte puno tekućine i osigurajte si dovoljno sna da imunitet ne oslabi.
Kava i ledeni sok zajedno mogu biti opasni

Na ljetovanje ponesite preparate za ublažavanje simptoma prehlade - acetaminofen, ibuprofen, slane kapi te analgetik i sredstvo protiv kašlja. Ne uzimajte antibiotike, osim ako vam ih liječnik nije propisao - izbjegavajte ohlađene napitke, primjerice ledeni sok uz kavu. Ako niste u formi, ne pretjerujte s vježbanjem jer blaga infekcija može prijeći u jaču.