Potvrđeno: Mila ide u Ameriku, dobila je plan liječenja

mila rončević, putovanje
Roditelji su od američke bolnice dobili početnu procjenu na temelju sve medicinske dokumentacije koju su poslali. Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara, koji s popustom iznosi 2,3 milijuna dolara. Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju.

Plan američke bolnice

Smatrali su da će procjena uključivati i naprednije metode liječenja, uključujući kemoterapiju, transplantaciju i eksperimentalnu terapiju. Na upit majke što će biti ako plan samo s kemoterapijom i transplantacijom zakaže, u početku nisu dobili službeno konkretan odgovor. Američkoj bolnici poslan je upit da li postoje mogućnosti za liječenje imunoterapijom i eksperimentalnim metodama liječenja. Dobila je odgovor da će ju nazvati nakon što se konzultiraju sa svojim onkološkim timom.

Iz filadelfijske bolnice su ih maloprije nazvali i ponudili joj sljedeći plan:

Mila će primiti kemoterapije i transplantaciju. Ako ne bude odgovarala na njih, u tom slučaju bolnica konzultira sve centre u svijetu. Uplaćena sredstva se preusmjeravaju u odgovarajući centar. Dakle, ako zakaže linija liječenja u filadelfijskoj bolnici, preusmjerava se na sljedeći centar u kojemu će joj omogućiti ono što joj bude potrebno.

Financijska direktorica filadelfijske bolnice odmah je upitala Milinu majku dolazi li te hoće li joj poslati medicinsku pratnju na aerodrom.

Index.hr