Postoje tri vrsta suza, a plakanje je dobro i za zdravlje

beba, smrt, Tuzla, vrste suza , plakanje, žene, muškarci, emotivnost , plakanje, istraživanje, romantični filmovi, plakanje, plakanje, istraživanje, plakanje, filmovi i serije, istraživanje, plakanje

Tri vrste suza

No, bez obzira na zbog čega i koliko plačemo, to je jedna prirodna funkcija. naime, svaka vrsta suza radi nešto drugo. Zapravo imamo tri vrste suza: bazalne, refleksne i emocionalne. Aktiviraju se potaknute različitim stimulansima, ali u pravilu sve se formiraju na isti način.

Emocionalne suze, to su one koje idu same od sebe. One koje krenu kada gledate film u kojem umre pas. Njih ne možete kontrolirati. Srce vam počinje jače kucati, znoj će vas obliti i počet ćete plakati. U tim suzama nalazi se stresni hormon ACTH.

Bazalne suze, one su povezane s tim što je između naše očne jabučice i očnog kapka suzna žlijezda. Ona odvodi i dovodi suze i njen je posao da rožnica bude podmazana.

I na kraju postoje refleksne suze. Primjerice to se događa kada nam u oko uđe dim, mušica ili primjerice režemo luk. Kada se to dogodi rožnica šalje u mozak znak da se ona mora više podmazati.

Bez obzira jeste li plačljivac ili ne, ponekad je dobro se isplakati, maknuti bol koja nas guši. Pokušajte, i vjerujte, bit će lakše.

Izvor: vecernji.hr