Popravite svoju prehranu uz ovih 5 super namirnica

sajam, Stolac, plodovi mediterana, šipak, zdravlje, priče iz hercegovine, Dragan Marijanović, hodopisi, šipak, Hercegovina, lijek, šipak, zdravlje, nar, šipak, antioksidant, folna kiselina, željezo, vitamini, kardiovaskularne bolesti, šipak, nar, čišćenje, Stolac, šipci, drenjina, čir, želudac, sredstvo za želudac, lijek, namirnice, život, zdravlje, šipak, nar, blagodati, nar, neurološki problemi, AlzAlzheimerova bolest, Štiti od Alzheimerove bolesti, šipak, Hercegovina, šipak, jesen, jesen,  jesenski plodovi     , kilogrami, šipak, savjeti, šipak, Hercegovina, šipak, Hercegovina, voćni sokovi, sokovi, šipak
Proširite svoju ponudu na tanjuru dodajući ove super zdrave namirnice koje sadrže komponente koje su dokazano korisne za organizam i preveniraju mnogobrojne bolesti.

CHIA SJEMENKE

Slično lanenim sjemenkama bogate su omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Idealna su kombinacija za jutarnji doručak. Ove žitarice za doručak će vam dati uravnoteženu energiju. Bogate su i vrijednim mineralima poput kalcija, magnezija, željeza i kalija. Ove sjemenke imaju šest puta više kalcija od mlijeka, 15 puta više magnezija od brokule, tri puta više željeza od špinata i dva puta više kalija od banane.

JAJA

Osamdesetih godina prošlog stoljeća jaja nisu bila popularna namirnica zbog pogrešnog tumačenja kolesterola u njima. Sada kada znamo da postoji dobri i loši kolesterol jaja se vraćaju u modu. Šest do osam jaja tjedno je preporučena količina. Jaja se smatraju super namirnicom zbog bogatstva i raznolikosti nutrijenata u njima.

NAR

Prekrasan i super ukusan poznat je kao zimski desert, budući da im je sezona u kasnu jesen. Nar je bogat antioksidantima koji sprječavaju upale u organizmu. Nar je odličan odabir umjesto grickalica budući da se s njim nećete prejedati, jer većina ljudi ima naviku jesti sjemenku po sjemenku.

KISELO MLIJEKO

Razlika između kiselog mlijeka i jogurta je vrlo malena, ali budući da se rade od različitih kultura, nakon najezde jogurta, za promjenu se vraća kiselo mlijeko u modu. Dodatno, neki tvrde budući da u kiselom mlijeku nema ekstra tekućine da su korisni sastojci koncentriraniji.

ZELENI ČAJ

Mi volimo kavu, ali se lagano navikavamo i na zdrave čajeve. Zeleni čaj bogat je mnogobrojnim supstanca koje se bore protiv nastanka bolesti. Ako vam se ne sviđa okus zelenog čaja, probajte žuti koji mu je relativno sličan.

DL