Pomlađivanje kože oko očiju: Retinol i kofein smanjuju bore

koža, retinol, kofein, spriječava bore, spriječava bore, zaglađuje bore, lučenje hormona, hormonalni poremećaj, razina hormona, starenje, menopauza, japanska maska, spriječava bore, recept, lice, beauty navike, starenje, beauty tajne, beauty navike

S kremama treba početi u 30-ima

S kremama za njegu oko očiju najbolje je početi u ranim 30-ima, dok se ženama koje imaju suhu kožu preporučuje u ranim 20-ima. Njihova koža teže zadržava vlagu zbog čega je i sklonija borama, tvrde dermatolozi.

Odabirte pravi sastojak

Za područje oko očiju najbolje su kreme na bazi kofeina, peptida, antioksidansa i silikona. Kofein pomaže u stezanju kapilara i smanjuje natečenost, peptidi potiču proizvodnju kolagena, antioksidansi smanjuju oštećenja, dok silikoni zaglađuju površinu. Pomažu i kreme koje posvjetljuju kožu i time vizualno pomlađuju područje oko očiju, piše The Huffington Post.

Bore

U obnovi kože pomažu kreme s retinolom koji uklanja mrtve stanice, zaglađuje bore i potiče proizvodnju kolagena zaduženog za elastičnost. Kremu za područje oko očiju najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena krema će ublažiti natečenost, a aktivni sastojci će zagladiti bore.

Podočnjaci

Ublažiti ih mogu kreme s vitaminom C, B3 i K te kojičnom kiselinom jer brišu tragove umora i daju koži zdravi izgled. Vitamini potiču proizvodnju kolagena i povećavaju elastičnost kože, dok kojična kiselina izbjeljuje mrlje.

Natečenost

Kreme na bazi kofeina i krastavaca najbolje su za natečeno područje, piše Allure.

Navike koje izazivaju bore

Trljanje očiju

Trljanje očiju može izazvati pucanje kapilara na vjeđama i ispod očiju, a to pospješuje starenje i ostavlja neugodne crne tragove. Ono rasteže kožu i utječe na njezinu elastičnost.

Grubo skidanje šminke

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke s očiju rastežu kožu i smanjuju njezinu elastičnost. To pospješuje njezino pucanje i preuranjenu pojavu bora.

Sunce
Sunčeve zrake oštećuju kožu i izazivaju bore. Pretjerana izloženost suncu ubrzava starenje, stoga se preporučuje nositi sunčane naočale i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom bez obzira na godišnje doba.

Pušenje

Pušenje potiče razvoj slobodnih radikala koji smanjuju razinu elastina i kolagena u tijelu. Ova navika isušuje kožu zbog čega koža oko očiju brže puca.

Izvor: 24sata.hr