Pogreške koje činimo prilikom njege kože

akne, prištići, konzumiranje loše hrane, dermatolog, Maska od jagod, Tonik od jabučnog octa, Prašak za pecivo, brusnica, Maska za lice, loše navike, stres, bubuljice, njega kože, šminka, eksfolijacija kože, Nezdrava hrana, Maska za lice, recept, Sastojci, maska za tijelo, maske od gline, popularnost, maske za lice     , Sastojci
Svi znamo da je njega kože važna, ponekad se ipak dogodi da ne poštujemo dnevnu rutinu njege kože. Koje su to pogreške koje radimo, a mogu imati jako loš odraz na našoj koži? Pročitajte koje su to pogreške i probajte ih ubuduće izbjegavati.

Jedna od glavnih pogrešaka je ne skinuti šminku prije spavanja - ovo je još jedna od učestalih pogreški koje radimo. Ako ste i vi jedna od žena koja šminku skida ujutro, trebate na umu imati da ako želite zdravu i lijepu kožu obavezno skinite šminku s lica preko noći. Skidanjem šminke i svih drugih nečistoća pomoći ćete da vam koža preko noći diše i „odmori" se. Osim što će vam koža izgledati mlađe na ovaj način ćete spriječiti i pojavu akni.

Pretjerano korištenje pilinga, bilo kemijskog ili mehaničkog - svako od nas je svjestan da je uklanjanje mrtvih stanica kože jako dobra za kožu, no ni u jednom slučaju nemojte pretjerivati s time. Ovo je još jedna od pogreški koje žene vrlo često čine. Stručnjaci preporučuju eksfolijaciju kože jednom tjedno da ne bi došlo do pretjeranog sušenja, a samim time ožiljaka i bora.

Nezdrava hrana - vrlo je važno svojoj koži osigurati sve potrebne nutrijente i antioksidante koji su joj potrebni kako bi bila zdrava i mlada. Osim što konzumacijom nezdrave hrane oštećujete kožu, dovodi i do viška kilograma. Dobra i uravnotežena prehrana koja se sastoji od puno voća i povrća učiniti će čuda na vašoj koži.

Nemojte zaboraviti na kremu za zaštitu od sunca - samo zato što je ljeto iza nas, to ne znači da trebate izbjegavati nanošenje kreme za sunčanje na kožu. Kremu nanosite čak i kad je oblačno kako bi izbjegli opekline i ostale probleme s kožom.

zenskikutak.hr