Pobjedite stres u šest jednostavnih koraka

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
Evo nekoliko načina da budete opušteniji.

Šetajte
Bilo koja vrsta tjelesne aktivnosti umanjuje stres i pospješuje lučenje hormona sreće. Možete vježbati, ali dovoljno je da šetate nedjeljno barem 30 minuta da biste vidjeli pozitivan efekt.

Doručkujte jaja
Ispostavilo se da su ljudi koji doručkuju jaja tijekom dana 89 posto manje anksiozni. Sjajna su za jutarnji obrok jer sadrže protein, kalcij, vitamin D i A, tiamin i riboflavin - supstance koje poboljšavaju raspoloženje.

Spavajte
Da biste pobjedili u borbi protiv stresa, morate dovoljno spavati. U suprotnom ćete se uvijek osjećati kao da ste na ivici da popustite pred naletom stresa. Ipak, imajte na umu da i zbog previše sna možete se loše osjećati. Istuširajte se toplom vodom prije spavanja, isključite sve uređaje i utonite u san.

Redovno čistite
Neuredan prostor doprinosti stresu. Dakle, ako imate višak garderobe koji ne nosite duže vremema, dajte ga nekome ili bacite. Očistite prašinu, izbacite smeće, i to vam može pomoći da se osjećate opuštenije.

Omega-3 masne kiseline
Ovaj sastojak namirnica poput ribe će vas učiniti otpornijim na stres. Kada u organizmu nema dovoljno omega-3 masnih kiselina, serotoninu (koji je zaslužan za dobro raspooženje) je teško proći kroz stanične membrane.

B vitamin
Vitamin B je važan da bi mozak i nervni sustav funkcionirali normalno i da ne bi bili pod stresom. Neka se na vašem meniju nađu i žitarice, grah, grašak, orasi i mliječni proizvodi.

mondo.ba