Pobačaj nije ljudsko pravo nego čedomorstvo

pobačaj, zakon o pobačaju, uzroci pobačaja, čedomorstvo
Pobačaj nije ljudsko pravo nego čedomorstvo. Političari nisu bogovi koji odlučuju o životu i smrti, nego su u službi života. U zadnje vrijeme, osobito nakon imenovanja Siniše Varge na dužnost ministra zdravlja, provodi se kampanja kojoj je cilj uskratiti liječnicima i drugom medicinskom osoblju pravo na priziv savjesti te na protuustavan način natjerati bolnice da nastave provoditi abortuse. U tom duhu su i nastupi dr. sc. Dubravka Lepušića, udruge CESI te niza drugih političara i raznih udruga.

Abortus nije i ne može biti ljudsko pravo nego zločin protiv nevinih ljudskih bića. Svako ljudsko biće ima prirodno pravo na život koje jamči i Ustav Republike Hrvatske u čl. 21., a isto pravo jamči se i svim međunarodnim pravnim aktima koji uređuju pitanje temeljnih ljudskih prava i kojih je potpisnica Republika Hrvatska.

Protivno je Ustavu i zakonima Republike Hrvatske stvaranje svojevrsnog popisa registra ginekologa i drugog medicinskog osoblja koje ima priziv savjesti. Sloboda savjesti je u Hrvatskoj zajamčena. Ovim se želi zastrašiti medicinsko osoblje pa se očigledno priprema određena vrsta progona zbog priziva savjesti.

Također je proziran pokušaj usmjeravanja trudnica i stvaranje paralelnog sustava „izvan zdravstvene ustanove što se može realizirati temeljem sporazuma s drugom zdravstvenom ustanovom" kako predlaže ministarstvo. Drugim riječima ravnatelj koji ima prigovor savjesti mora pomoći trudnici u čedomorstvu i uputiti ju u drugu ustanovu.

Podržavamo pravo Inicijative 40 DANA ZA ŽIVOT i drugih inicijativa na okupljanje i molitvu. Protivimo se pokušajima zabrane mirnog okupljanja i molitve pred bolnicama. Ustav RH jamči slobodu okupljanja, slobodu vjere i slobodu mišljenja i izražavanja misli. Na žalost postoje ideje da se zabrani javno iznositi mišljenje je abortus ubojstvo. Čak ako ga i prestanemo tako nazivati on neće prestati biti ubojstvo. Kod abortusa se ne radi samo o ubojstvu. On je već odavno poprimio razmjere genocida. On izaziva neviđene traume kod majki koje su to učinile, u društvu ostavlja demografske praznine te je jedan od glavnih krivaca propasti kršćanske civilizacije.

Obiteljska stranka čvrsto stoji na stajalištu da je abortus ubojstvo nevinog ljudskog bića, da je zločin protiv najnemoćnijih i ljaga na savjesti političara, roditelja, pojedinih medijskih djelatnika koji iznose laži da je abortus ljudsko pravo ili pravo žene. Postavljamo pitanje svakom od onih koji se zauzimaju za abortus.

Podržavamo slobodu savjesti, okupljanja, vjere, slobodu misli, slobodu znanosti da iznosi sve ono što abortus uistinu jest.

laudato.hr