Pijete vodu na sobnoj temperaturi? Evo zašto biste trebali piti hladnu

voda, koža lica, voda, hladna voda, voda, organizam, voda, ispiti, voće, voda, hidratacija, voda, hladna voda, dehidracija, dehidracija organizma, glavobolje i migrene, BIH, pitka voda, regija, bogatstvo, voda, znakovi, Piti tekućine, voda, ljeto
Bez vode nema života, a najbolji je napitak za utažiti žeđ.

Bez obzira koliko je pijete na dan, znanstvenici su postavili pitanje je li je bolje piti na sobnoj temperaturi ili hladnu?

I pronašli su odgovor.

Tijekom vježbanja naša tjelesna temperatura je povišena. Dolazi do znojenja i naš organizam na taj način pokušava sniziti temperaturu i "ohladiti" tijelo. Pritom gubimo dosta tekućine iz organizma, ali i potrebnih elektrolita koje je potrebno nadoknaditi. U tu svrhu znanstvenici preporučuju piti hladnu vodu kako bi se tijelo brže ohladilo na osnovnu tjelesnu temperaturu, a možete u nju i dodati malo soli kako biste nadoknadili izgubljene elektrolite. Rezultati studije kojoj je bio cilj otkriti kada jepotrebno piti hladnu, a kada toplu vodu, objavljeni su u časopisu Journal of International Society of Sports Nutrition.

Ispijanje hladne vode dobro je i kada imate povišenu temperaturu, navodi se. Osjetit ćete olakšanje zbog djelovanja hladne vode, a nije loše niti u vodu iscijediti i malo limuna i staviti prstohvat soli,preporučuju znanstvenici.

Ako se borite s viškom kilograma, imate još jedan razlog za piti hladnu vodu. Istraživanja su pokazala da ćete na ovaj način potaknuti metabolizam i potrošiti dodatnih 70 kalorija na dan, koliko otprilike potroši odrasla osoba tijekom 15 minuta šetnje.

Jeste li za šetnju ili biste radije popili čašu hladne vode?

vecernji.hr