Pet moćnih namirnica koje mršave umjesto nas

dijeta, rajčica, dijeta, dijeta, zdravlje, dijeta, mršavljanje, kilogrami, dijeta, organizam, dijeta, kiseli kupus, dijeta, izbor, dijeta, pogreške, dijeta, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, trening, ravan trbuh, dijeta, dječija hrana, dijeta, težina, održavanje, dijeta, riža, mršavljenje, dijeta, dijeta, mršavljenje, recept, mršavljenje, dijeta, upute, salo, trbuh, mršavljenje, mršavljenje, trikovi, dijeta, načini, dijeta, tip, dijeta, mršavljenje, dijeta, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, glad, žena, dijeta, mršavljenje, načini, ravan trbuh, način, 7 dana, un dijeta, dijeta, mršavljenje, debljanje, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, paradajiz, dijeta, pećinski ljudi, dijeta, oprez, mršavljenje, užitak, strategija, dijeta, proteini, prehrana, višak kilograma, Strah od ugljikohidrata, karbofobija, integralnog brašna, riža punog zrna, dijabetes, ugljikohidrati, normalan rad organizma, gubljenje kilograma, mitovi o mršavljenju, FastDiet, manjkavost prehrane, hrana, dijabetes, ko

Otkrivamo 5 prijatelja dobre linije koji su u stanju počistiti nagomilani nered u tijelu te u suradnji s vježbanjem potaknuti metabolizam na ubrzani rad i sagorijevanje kalorija.

1. Cimet
Aromatičan začin pomaže da se glukoza daleko brže kreće u stanicama te da se brže sagorijevaju kalorije i da se inzulin smanji. Za takav učinak poželjno je konzumirati četvrtinu žlice dnevno i pri tomu je važno da cimet za takvu primjenu nabavite u specijaliziranim trgovinama zdrave prehrane. Cimet možete dodati u tople napitke ili zdrave smoothije.

2. Grejp
Gorkast i kiseli plod iz porodice citrusa obiluje vlaknima koji su zaslužni za produženi osjećaj sitosti. Osim toga sadrži sastojke koji smanjuju razinu inzulina pri čemu organizam hranu u većem postotku koristi za energiju, a količina pohranjivanja u masno tkivo se smanjuje.

3. Celer
Osim vitamina C u velikim količinama celer gotovo sadrži sve vitamine grupe B, vitamine A, K i E. Upravo takav sastav minerala i vitamina, te relativno mala energetska vrijednost, svrstavaju celer u namirnice koje idealne tijekom mršavljenja. Korjenasti plod regulira probavu, a poznati okus 'hrskave vode' otkriva i sastav tekućine koja na tijelo ima detoksirajući učinak. Svježi celer najbolje je naribati po salati, a listove natrgati i dodati u svježe cijeđene sokove.

4. Brazilski orah
Ova vrsta oraha potiče metabolizam na ubrzani rad, na način da tiroidne hormone vraća u aktivnu, pravu formu, osim toga ova ukusna grickalica na sebe veže toksine koji se inače spajaju s masnim stanicama i oblikuje celulit. Preporuča se samljeti oraščiće i dodati ih u doručak sa žitaricama ili posuti po salati.

5. Chia sjemenke
Sve popularnija supernamirnica obiluje omega-3 masnim kiselinama, vlaknima i proteinom, smanjuje apetit, ubrzava rad metabolizma te aktivira rad enzima bitnih za sagorijevanje masti.
Prije konzumiranja sjemenke je važno staviti u vodu na oko 15-ak minuta dok se ne povećaju, jer na ovaj način u želudcu pospješuju oslobađanje hormona glasnika sitosti.

portaloko.hr