Pet detox namirnica za čišćenje organizma: osjećajte se sjajno uz pravu hranu

detox namirnice, debljanje, namirnice, voće, povrće, mozak, voće, povrće, hladnjak
Najbolje detox namirnice
Jabuke
Ovo klasično voće ne mora biti dosadan zalogaj. Jabuke sadrže pektin koji prirodnin putem čisti tijelo od teških metala i toksina. Jabuke kombinirajte s prirodnim maslacem od kikirikija i zobenom kašom.

Artičoke
Na ovu superhranu ljudi često zaboravljaju i ne pripremaju dovoljno često da bi svjedočili rezultatima. Artičoke su bogate vitaminom C i antioksidansima, snižuju kolesterol i smanjuju rizik od dijabetesa i srčanog udara. Sadrže čak 10 grama vlakana koja će poboljšati vašu probavu.


Šparoge
Branje šparoga prava je relaksirajuća aktivnost, a njene beneficije za zdravlje su brojne. Imaju bogatu nutritivnu vrijednost i sadrže cijelu lepezu vitamina: A, K, B, C, E. Idealna je namirnica za mršavljenje uz samo dvadeset kalorija na 100 grama. Bogate su folnom kiselinom i glutationom koji je među najjačim antioksidantima.


Avokado
Puni vam naslovnice Instagrama i Facebooka s pravim razlogom. Avokado je detox hrana u punom smislu. Ovo tropsko voće sadrži oko dvadeset vitamina, a ima obilje vlakana i folnu kiselinu. Potiče stvaranje kolagena i čini vašu kožu punijom i svježom. Jednostavno ga stavite na tost ili ubacite u salatu.

Korijander
Ovaj začin iz Južne Europe nije čest gost u kuhinjama jer ga mnogi ne znaju koristiti. Obiluje eteričnim uljima i vitaminom C, a ima niz pozitivnih učinaka na vaše zdravlje i izgled. Učinkovito čisti tijelo od teških metala i toksina, ima antiseptičko djelovanje, ublažava mentrusalne bolove. Ulje korijandera izvrstan je saveznik u poboljšanju probave.