Pesticidi prijete,očistite voće i povrće na ovaj način

jesen, zdravlje, plastične vrećice, povrće, vijek trajanja, djeca, povrće, učenje, voće, povrće, hladnjak, hormon ethrel, voće i povrće, izbjeljivanje, zubi, voće i povrće, voće, voće i povrće, Svježe voće, pesticidi, voće i povrće, hidratizacija, voda, voće i povrće, zimnica, kvaliteta voća i povrća, c vitamin, spravljanje zimnice, kancerogene tvari, teški metali, zagađenost, voće i povrće, povrće, ishrana, način ishrane, pravilna ishrana, dijeta, namirnice, svaki dan, pesticidi, voće i povrće, pranje, sezonske namirnice, nesezonska hrana, osobe s invaliditetom, farmeri, voće, povrće, životni vijek, istraživanje, voće i povrće, pranje, voće i povrće, pranje, zdravlje, voće i povrće, svježina

Ovih dana kao bomba je odjeknulo upozorenje o limunu koji je tretiran imazalilom, pa smo se svi zapitali što zapravo kupujemo i kako se osigurati od raznih kancerogenih kemikalija kojima se prska voće i povrće.

Dobra vijest je da postoje načini za uklanjanje većeg dijela naslaga pesticida, teških metala i ostalih kemikalija kojima je tretirano voće i povrće. Najjednostavnije je potopiti ga u vodu kojoj je dodana žlica octa što će ukloniti teške metale s površine, no potom voće i povrće obavezno ipak treba i oguliti.

RECEPT:
Sastoji se od 1 šalice vode, 1 šalice destiliranog bijelog octa, 1 žlice sode bikarbone i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Pomiješajte sve sastojke u posudi, a zatim prelijte tekućinu u bočicu s pumpicom. Nanesite sprej na voće ili povrće te potom temeljito ispirite vodom pet do deset minuta.


Namirnice koje su kontaminirane pesticidima pa bi ih trebalo kupovati samo ako su organski uzgojene:
- jabuke, celer, jagode, breskve, špinat, uvozne nektarine, uvozno grožđe, paprike, krumpir, borovnice, salate, kelj/zeleno lisnato povrće.

''Čisto'' voće i povrće koje sadrži najmanje količine pesticida nakon uobičajenog pranja, a koje bi trebalo birati kod nabave konvencionalnih proizvoda:
- luk, kukuruz, ananas, avokado, šparoge, grašak, mango, padlidžan, dinja, kivi, kupus, lubenica, batat, grejp, gljive.